Боко, вбесен от новия удар на Черепа, се нахвърли на журналистите: "Вие сте патици..."

"Заветът" от Добри Божилов
Премиерът Бойко Борисов нареди гражданите да бъдат благодарни, тъй като им е дал "рядък шанс да ги управлява".
"Вие имате голям късмет, че управляваме. Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по-цял ден говорят!
Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора.
Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели!", заяви той пред журналисти, които отразяваха негова инспекция на строителството на газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра.
Той се "изненада", че журналистите го чакат насред полето, нарече ги патици пред пресаташето си Севделина Арнаудова, а тя отрече да е канила медии.
"Сега ни сполетя война и тя ни сполетя със страшна сила! Понеже се справихме - в България най-гадното нещо е да се справиш. Няма какво да кажат, просто пощуряват!", коментира още Борисов критиките към противоепидемичните мерки, които въведе властта.
На въпрос за акциите на "Левски", които са джиросани на негово име, премиерът цитира дядо си. "Насила може да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!", ядоса се Борисов на репортерката на bTV, която репликира, че явно законът го позволява. "На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас! "Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроси! Извинявам се", възмути се Бойко Борисов и поясни, че акциите не са на негово име и не желае да бъде вкарван в тези игри.
Попитан дали е имал уговорка с хазартния бизнесмен да стане собственик на "Левски", Борисов обясни, че по никакъв начин не иска да се замесва с тази тема, защото има повдигнати обвинения. "Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се чували, срещали. Непрекъснато в различни съвети и формати. Когато неговите съдружници изнесоха информация и всички тези последствия от МВР и прокуратурата, се стигна до този казус. Никой, по никакъв начин преди това не го е третирал различно от всички останали", заяви премиерът. След това пожела лек ден на журналистката на bTV и се обърна към останалите репортери.
"Кой чат, госпожо?", изненада се Борисов, когато го попитаха за изнесените съобщения между Васил Божков и Владислав Горанов. "И аз съм говорил с Божков. Когато с Гриша Ганчев, Домусчиев и Божков бяхме на срещата в Министерския съвет. До тогава беше нормално да се разговаря, както ми се обаждат от "Шел", ОМВ, "Лукойл", от всички газови компании", отбеляза министър-председателят. Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета води кореспонденция с хазартния бос и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през доловодството. "Всякак стават", отговори вместо него пиарката му Севделина Арнаудова.
"Нещо произлязло ли е от тези срещи? Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков". След като му беше обяснено, че в медиите излязоха статии, в които се описва как работата на Държавната комисия за хазарта е била повлиявана от Владислав Горанов. "Така ли, не думай!", възкликна Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси. На страницата си във Фейсбук Васил Божков коментира, че "Борисов от 10 години прехвърля акциите на "Левски" тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно":
Поводът за визитата му на строителството на интерконектора беше, за да се похвали колко хубаво строи два газопровода - Балкански поток и интерконектора. "То си е социалистическо съревнование, направо! И Русия, и Турция, и САЩ - всички са доволни, това се дължи само на нас!". След това си приписа изцяло заслугата за намаляването на цената на природния газ, като пропусна, че това се случи след решение на Европейската комисия, а България закъсня с година да поиска от "Газпром" дължимото намаление. Вместо това се оплака, че "разни газови посредници, които премахнах, имат медии, които ме плюват всеки ден и окарикатуряват".
Създаването на верига държавни бензиностанции обоснова с националната сигурност. Ако дойдела криза, частниците можело да застрашат сигурността, която държавните бензиностанции щели да гарантират. Не отговори откъде ще зареждат горивата, колко ще струва това, нито защо КЗК досега не се произнесе, че има картел в петролния бранш. 

Източник: СЕГА

1 коментар:

 1. Арменското чудо: новият президент на Армения спря грабежа и икономиката на армения се ускорява с китайски темпове:
  Армянское чудо: Ереван зажил лучше Москвы, как только Пашинян запретил воровать
  И это не сказки армянского радио, а реальный прорыв в экономике, о котором нам и не снилось

  Виктор Сокирко
  https://svpressa.ru/economy/article/257594/
  Среди стран Евразийского союза, в который входит Россия, Казахстан, Белоруссия, Армения и Киргизия, именно Ереван показал небывалый рост ВВП страны — по итогам первых девяти месяцев 2019 года рост экономики Армении составил 7,5 процента к аналогичному периоду прошлого года (в целом за год прогноз, обозначенный министром экономики Тиграном Хачатряном, составил 7,9 процента).
  Российский экономист профессор Никита Кричевский в подобном эффекте видит в первую очередь антикоррупционную составляющую в Армении и политику премьер-министра страны Никола Пашиняна. «За полтора года премьерства Никола Пашиняна был сформирован новый парламент, в котором средний возраст депутатов составляет 40 лет, — отмечает Кричевский. — Создана антикоррупционная комиссия, главой которой является лидер оппозиции. 115 миллионов долларов было возвращено в бюджет в 2019 году в рамках борьбы с коррупцией и уклонения от уплаты налогов. Возвращенная сумма оказалась в 7 раз больше, чем вся сумма за предыдущие 11 лет. На данный момент расследовано 346 дел, еще 20 361 рассматривается. Введен закон, согласно которому конфискуется имущество чиновника, если он не смог доказать законность происхождения средств, за счет которых приобрел имущество».
  — Рост ВВП Армении составил 8,2 процента, а наши бюрократы утверждают, что 8 процентов и выше — это невозможно, — отмечает Никита Кричевский. — Рост экспорта — 9 процентов, рост промышленности — 9 процентов. Реальный рост зарплат — 5,8 процента. Минимальная зарплата выросла на 20 процентов. Рост поступлений налогов в бюджет — 43,6 процента. Золотовалютные резервы Армении побили исторический рекорд и выросли на 26 процентов, достигнув 2,8 миллиарда долларов. ...

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...