Уволниха полковник, че казал на войниците: "Имало е турско робство, и от вас зависи да няма пак"... Чел и от патриотична книга...

https://m.helikon.bg/223001-%D0%97%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82.html
Полковникът от сухопътните войски Петко Марков е бил уволнен, след като казал пред строя на войниците, че е имало турско робство, и от тях зависи да няма пак. 
Той също така им препоръчал да четат новоизлязла патриотична книга ("Заветът" на Добри Божилов), която отхвърля всички манипулации с историята, и представя реалността такава каквато е било.
С действията си се оказа, че офицерът е нарушил Договорът за добросъседство с Република Турция, както и последвалия го Закон за отмяна на турското робство.
Генералът на поделението разписал заповедта, веднага след като се върнал от среща на НАТО в Бон, и бил неприятно изненадан от "своеволията" на полковника.
Последвалото разследване действително открило "Заветът" в кабинета на военния, а войници потвърдили, че той им е чел от нея. Съдържанието също по безусловен начин твърди, че има турско робство, а ролята на Русия в историята ни е позитивна.
Засега няма коментар от министъра на отбраната за събитията в поделението, но общата политика, която следва Каракачанов, е евро-атлантическа.
Припомняме, "Заветът" излезе през март и веднага се превърна в бестселър. От тогава е постоянно в Топ 10 по продажби.
Книгата е продължение на миналогодишния хит "Задругата". Може да се чете и самостоятелно, и като част от цикъла. Представя се нова гледна точка към тайната организация, създадена от цар Иван Шишман, за да помогне на оцеляването на българите през турското робство. Робството е именно "робство", което много дразни атлантиците.
Ролята на Русия в книгата, макар и не централна, е силно позитивна. "Това е обективната история, отразяваме я, трябва да сложим край на западните манипулации. Русия е помогнала много на България, и това е написано" - обясни авторът Божилов.
В книгата също така силно се подкрепят традиционните семейни ценности, което дразни привържениците на алтернативните ориентации.
"Семейството е помогнало на българите да оцелеят. Класическото патриархално хетеросексуално семейство. Не можем да измисляме обратни ориентации в 18 век и в българското Възраждане. Трябва да уважаваме своите ценности, и това няма да се промени в книгата..." - допълни авторът.
Срещу "Заветът" имаше доста провокации, но тя все пак е на пазара. Може да се намери в основните книжарници, или в Интернет:
Orange
Ozone
Сиела
BookPoint
dBooks

Г.Н.
05.05.2020
(Тази "новина" отговаря на профила на сайта, както е описан в главата му)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...