Бойко сам се нарече "негодник"... Нарочно "направили" закона такъв, че да му прехвърлят акциите...

"Заветът"  от Добри Божилов
Премиерът на България Бойко Борисов най-накрая проговори за акциите на Левски, които бяха джиросани на него.
Министър-председателят заяви, че няма никакво намерение да влиза в "тези игри" и да предприема каквото и да било с акциите на футболния клуб.
„Темата Левски и мен ме вълнува. Дядо ми казваше, че на сила може да вземеш от човек, на сила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти със сила, но на сила не можеш да дадеш. Това беше подигравка. Ясна е целта, по какъв начин и защо".
Борисов коментира дали смята да прехвърли акциите на някого: "Вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата. Как така без да ме питате? Законът го позволява? Като го позволява, той не ми пречи да кажа „вие сте едни негодници и не искам дори да чувам за вас“. Не, не са на мое име. Не знам кой какво подписва някъде. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Пак казвам – все едно утре да ти открия една банкова сметка на теб и да…"
Подобна квалификация по същество означава, че Бойко сам е нарекъл себе си "негодник", защото от 10 години той, и партията му, пишат законите.
„Не ме интересува, то е направено умишлено. Ако така казва законът, не съм юрист, че да знам, то е направено умишлено, за да не стане. Феновете и почитателите на Левски да търсят този, който го е направил (джиросването на акциите). По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, че някой си е позволил да ми джироса акции. Утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите на мен. Идете при този, който го е направил“, призова Борисов.
„Не е в мен пакета акции. Те са в Сашо Диков, който ги разнася из София. Нито съм дал съгласие, нито искам да го получавам. Нямам отношение и няма да взема акциите. Не искам и да ви давам възможност отново да се упражнявате на моя гръб. Как по ясно да ви кажа, че нямам отношение, няма желание и няма да го направя (да приема или прехвърля акциите)?"
"Няма юридически казус. От дядо знам на сила никой не може да ти даде, нито акъл може да ти налее. Ако вие не съзнавате какво е направено и каква е целта, си е за ваша сметка. Няма полезен ход ход, подиграха се с Левски, на когото искат да дават акциите. Аз няма да участвам в това", категорично заяви министър-председателят.
Борисов отрече да е дал акциите на Божков: "По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема. Има повдигнати обвинения. Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се чували, срещали непрекъснато в различни съвети и формати".