Законите не важат за приятелите на властта... Протестите са забранени, но не и за новия радикал-спасител, поливан от старите олигарси... :)

"Заветът"  от Добри Божилов
Скъпи съотечественици,
Организирането на митинги и демонстрации все още е ЗАБРАНЕНО. Помислете защо властта така лековато позволи на Костадин Костадинов да наруши закона, и да си направи протест в центъра на София.
Никой друг не може да направи това. Забранено е и от старото Извънредното положение, и от новата заповед на Анананиев от тази нощ.
Опитайте вие да направите протест, и ще се ударите челно в забраната "да се събират повече от 10 души на организирани мероприятия".
За всички е забранено, за Коцето и "Възраждане" - не.
И е пълна идиотщина твърдението, че протестът е позволен от Общината. Тя няма право да позволява това в рамките на Извънредно положение, когато е подадена заявката. Няма право и при настоящата "извънредна епидемична обстановка". Но дори Общината да го е позволила, това автоматично се дерогира от заповедта на министъра от тази нощ.
Тази заповед, дори да е обжалвана в съд, още не е паднала, т.е. в сила е.
Т.е. наблюдаваме пълно беззаконие - като ония, дето са позволени само на който изпълнява някаква поръчка на властта.
Ако не ми вярвате, четете сами заповедта и си мислете кому в тази държава е позволено да нарушава организирано закона...

Точка 8: Забранява се провеждането на всякакви организирани събирания на групи над 10 лица... (с изключения на някои силно ограничени спортни дейности).

Добри Божилов, писател
14.05.2020