Путин е виновен за страха и паниката у нас... Не ГЕРБ и не Аз, обяви премиерът...

"Заветът" от Добри Божилов
ПОРЕДЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ГАФ НА МУТРАТА
Вместо да уважи българите и днешния празник, като си затвори устата, ГМР отново се развилня.
Силно вбесен от речта на Президента Радев, Борисов в гнева си се нахвърли и срещу Путин, че насаждал страх в Русия и всичките му министри били болни.
Това недоразумение дали осъзнава какъв дипломатически гаф направи?
И докато например е възможно да направи подобен коментар относно президент на Горно Конго, то е недопустим гаф по отношение на човека, управляващ една от световните сили, с когото се съобразяват и Тръмп, и Джонсън и неговите приятелки Урсула и Ангела.
От една страна, добре е, че световните лидери със забавно снизхождение наблюдават просташките изцепки на българският мисир-председател, защото отблизо са запознати с умствения му багаж и разбират, че толкова си може.
Но пък е много неприятно и срамно за България, защото подобни моменти остават и в историята.
Борисов все повече си изтървава нервите и гледа все по-лошо. Явно осъзнавайки, че се е провалил в налагането на страх, паника и пълно вцепенение на уплашените българи, започва като побесняла лисица да хапе всички около себе си.
Вместо да използва празника днес, да се извини на българите, които нарече : „тулупи, нещастници, безделници, келеши, мисирки и прочие”, той продължава да обижда хората. Защото зад Президента Радев са повече от два и половина милиона българи. С всяка обида към Президента, на практика обижда и нас, които му вярваме и го подкрепяме.
Борисов харесва само този матр’’иал, който точи лиги във възхищение по него и слуша, без значение каква простотия му заповядат. Борисов не харесва смелите и храбрите, той харесва тези, които като дресирани кучета се подчиняват на заповедите му. Той не ни смята за народ, а за матриал и тулупи, които имат единственото предназначение да му се възхищават и да плащат.
Днес отново трябва да се запитаме кои ни управляват. И дали искаме да ни управлява човек, който заради личната си неприязън и страх от Президента Радев, прави дипломатически гафове по отношение на Русия и Путин, и обижда народа на тулупи, или човек, който на първо място уважава сънародниците си и се стреми държавата да върви напред и да има бъдеще!

Елена Гунчева

4 коментара:

 1. После мене си най-обичам себе си - кой е той?

  ОтговорИзтриване
 2. Цървулът си е цървул. Може и опиняк...

  ОтговорИзтриване
 3. По време на управлението на Бойко Борисов, в България се построиха повече важни строителни обекти, отколкото от всички премиери, взети заедно от началото на демократичните промени в България. Историята прави оценка на премиерите по това,каква следа те са оставили след себе си от премиер ставането си. В това отношение Борисов ще остане в историята като успешен премиер.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. На фона на това, което е построил, историята ще му прости грубото му отношение към журналистите. Строителите, зидарите, не работят с бели ръкавици. На тях по им отива да са груби хора, но работата на строежа им да върви напред.

   Изтриване

Кажете си мнението...