Бойко нареди: Да измрат всички, без корона-вирус... Него ще преборим, да мрат от глад, и без лекарства, всички други... :(

"Заветът" от Добри Божилов
Тези дни има една гнусна атака на властта срещу доц.Атанас Мангъров - който единствен оспорва "единствено правилната политическа линия" на Щаба и Бойко Борисов. 
Стигна се дори от откровени обиди от страна пенкилера-премиер, специалист по всичко, като той опита дори да забрани на професионалист с 40 години опит да говори.
За щастие, доц.Мангъров не е от плашливите и продължи да отстоява позицията си. За разлика от доста други доктори, които се снишиха, докато отмине бурята.
Но аз имам следния въпрос към пенкилера:
"Кажи ми, Бойко, слънце наше, как ще се оправим без "стаден имунитет". Защото нали затова гълчиш Мангъров. Той да решава кой да живее и кой да умре. Изкарваш го изверг, едва и не втори "Менгеле". Апропо, да припомним, че един твой министър на здравеопазването носи тази титла, и си я заслужи от народната любов, а не от твоята оценка. Но да се върнем на "стадния имунитет". Кажи ми, слънце наше, как ще преборим корона-вируса, без стаден имунитет?
Добре, ще убием икономиката, ще разорим хората, ще ги затворим в домовете им, ако трябва и лагера в Белене ще отворим, но ще наложим карантината. ОК. Пълна изолация. Вирусът започва да затихва. Накрая оставаме с 5,3,1 заболели. Накрая 7 дни по ред имаме 0 (нула) заболели. Ура, преборихме вируса, пускаме народа сред руините. Руини, но жив! Видяхте ли бате ви Бойко колко ви обича...
И какво става после?
Връща се 1 циганин от Испания, носи вируса и среща... хора без имунинет. Да, те са предпазени от заразяване, и така са се спасили. Но нямат имунитет. Връща се циганинът. В първия ден заразява 80 (нали това твърдите че е темпът). После тия 80 по още 80. И т.н.
И тук може би да вмъкнем, че сред руините ще измрат почти всички онко-болни, диабетици, хора с редки заболявания и пр. Защото тяхното лечение е СКЪПО, и изисква работеща икономика, която да го плаща. Без нея, ще измрат по финансови причини. Т.е. ти ще станеш д-р Менгеле на икономиката, и на измрели всички други, освен от корора-вирус.
Но да се върнем на самия него.
Как точно, пенкилер Борисов, преборваме вируса, без да имаме стаден имунитет? Т.е. това дето Мангъров го говори?
И което се случва с всеки сезонен грип?
Ще кажеш "пазим здравната система от претоварване". Но тя не е претоварена, нито дори има сериозен натиск над нея. Д-р Стойчо Кацаров (между другото - десен политик) ясно изчисли, че няма никакъв риск от претоварване и "изпушване" - много далеч сме от всякакви гранични натоварвания.
Тогава...
А де, чакам височайшото ти мнение, пенкилер Борисов..."
Всъщност, надявам се повече на височайшата ти оставка, защото с 10 години глупашко управление докара държавата до абсолютната нула. С 10 години все същото глупашко, идиотско, футболно, пожарникарско и пенкилерско управление...

Добри Божилов, писател
06.04.2020

16 коментара:

 1. Абсолютно сте прав! Но да чакаш от "Минету" Някакво компетентно мнение, е все едно да чакаш от умрял писмо...

  ОтговорИзтриване
 2. Браво! Това е истината!

  ОтговорИзтриване
 3. Стига глупости с тоя стаден имунитет! Испанският грип е върлувал три години. Три! Въпреки това е успял да зарази само една трета от тогавашното население. Без ваксини, антибиотици, имуностимуланти, лекарства за подтискане на вирусната РНК, апарати за обдишване и т.н. - пак не е успял да зарази нито 100%, нито дори 70% от населението. Никой няма да търпи коронавируса да се предава помежду ни 3 години. След по-малко от година ще има прилична ваксина, след 6 месеца ще има що-годе някаква терапия. Не живеем в първобитната епоха, че да разчитаме на стаден имунитет. Ние не сме беззащитни. Ще заковем този вирус с помощта на науката!

  ОтговорИзтриване
 4. А докато науката открие адекватно лечение и ваксина,ние затворени ли да живеем?

  ОтговорИзтриване
 5. Хора,чакат се ,задължителни, американски ваксини,които""първо на БГ ще предоставят".Защото така му е обещал Тръмп

  ОтговорИзтриване
 6. Простотии, вие който сте написали статията ще поемете ли отговорност ако станем като Испания. Всеки един от нас има близки над 60 г, как ще разсъждавате ако ниш близък почине от корона вирус по време на т.н. изграждане на имунитет. Айде да се разходите малко до Италия или Испания, хем имунитет ще направите, хем и труповете ще видите. След това друга статия ще напишете. Всички учени работят за ваксина, нека да оцелеем до тогава.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Леле още една компетентна.... Като началник щаба, който между другото не е нито пулмолог, нито епидемиолог, а коремен хирург... Бързо за тоалетна хартия и се прибирай... И само да вметна, че гледам обичаш да даваш компетентни коментари, защо не даваш за пример държави като Германия, Австрия, Швеция, Чехия, Израел, Латвия и много други, където смъртноста е много ниска? Защо даваш за пример най-тежките случаи, и населения които са най-застаряващи(коронката удря най-силно по-възрастните заради слаба имунна система). Защо не ми кажеш за същата тази любима Италия, колко починали са имали миналата година от обикновен сезонен грип? И най-любопиния въпрос е: Как от "инфекция, която не се различава от останалите респираторни заболявания"(29.02.2020), мнението на професор Муфтаджийски за короната се променя на "към нас се задава епидемия с невиждана до сега ярост в човешката история"(14.03.2020-две седмици разлика)??? (Не те познавам и би следвало да ползвам уважителна форма, но смятам че същата тази уважителна форма трябва да се използва към хора, които действително уважавам, а не към такива с стадно овче мислене). Следващия път, когато решиш да лееш мъдрост, се осведоми малко по добре....

   Изтриване
  2. Хора, единственото което ще ни убие е нашето безхаберие... Нямам идея, защо сме толкова прости, същевременно нагли, хем го гледаме тоя плужек как всеки ден се подиграва с нас, хем все още го търпим, но честно казано това никак не ме изненадва, ние сме си такива, "Прост народ, проста държава", докато си седим и ги търпим, така ще и по лошо ще стане...Молете се на Бог, защото само това ще ни остане, докато мълчим...

   Изтриване
  3. Пиша на Христина че е тъпа патка!

   Изтриване
 7. Не може Бойко да се държи като диктатор,мерките са правилни,но премиера не е компетентен,трябва да смекчи тона.

  ОтговорИзтриване
 8. Не вярвам нито на една дума на така наречения ЩАБ. Не вярвам на ГМР и ОПГ ГЕРБ. Затова когато ми кажат едно аз се стремя да правя противоположното. Това са нагли боклуци които само гилотината на площада ще поправи. И сме си виновни само ние за това че търпим мърши като тия да ни управляват.

  ОтговорИзтриване
 9. Ейй малумници такива, доктора е абсолютно прав, най големите глопаци на века ще сте ако се подложите на ваксина. Съветвам всички родители никаква ваксина против Корона вирус, вие слепе ли сте бе да еба вашата мама прост народ ограничен залюпен, ще страдатр мамицата ви тъпа ще страдате докато сте живи, че и вашите деца ще страдат малумни олигофрени без грам информация и акъл в главата

  ОтговорИзтриване
 10. Абсолютно точни и правилни въпроси, ноооо... няма кой да отговори, защото най- лошата болест е нарцисизмът на Борисов!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...