Борисов от АМ "Струма": Не искам да чувам за Радев! Задачата ми е да спася българите!

"Заветът"  от Добри Божилов
Как и по какъв начин Борисов инспектира АМ "Струма", не е известно, но днес той беше там (може да опитва от асфалта, знае ли човек?).
Обиколките му на данъкоплатска издръжка из страната продължават, а в различни среди все по-усилено се коментира, че председателят на ГЕРБ се стяга за оставка след отмяна на извънредното положение и бързо насрочване на предсрочни избори, като "туровете" му са част от неговата подгряваща пиар кампания.
Видимо притеснен и силно изнервен, Бойко Борисов отново заговори пред журналистите за хиляди трупове, чували, ковчези, смърт, гробове. Повтари неколкократно, че е наш спасител и задачата му е да ни запази живи!
Може и той да е станал "инструмент в ръцете на Господ", като какъвто се самообяви вчера главният прокурор Иван Гешев.
Борисов, който разговаряше заядливо и заповеднически, се скара на журналистите, и продължава да лансира фалшивата си новина, че някой (никой не знае кой) ни сравнява с Германия и Сингапур по добри резултати в борбата с Covid-19.
С премиера на терен бяха здравният министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков.
На опит на журналист да попита Борисов за коментар за изказване на президента Радев от вчерашния му брифинг пред предприятие край Трявна, премиерът отсече: "Не искам да чувам за Радев! Не ме интересува, не ме занимавайге!"...
Борисов и антуражът му се отправиха към Банско.
"В условия на икономическа и финансова криза усилията на държавата следва да са насочени към запазване на работещите производства и заетостта, а не хората да губят работата си и да се налага да разчитат на помощи. Очаквам отговорните институции да ускорят бюрократичните процедури за предприятията, които продължават работата си, имат клиенти и сключени договори и очакват съответните разрешителни за износ.
Не деля българите на работещи в частния и в държавния сектор. При посещението си в предприятие, специализирано в производството на отбранителна продукция край Трявна заедно с кмета Силвия Кръстева, подчертах пред журналисти, че от ключово значение за преодоляване на кризата са всички работещи компании, в които производството продължава и се запазват работни места. Важно е българските работници да бъдат спокойни за себе си и съдбата на семействата си и да могат да получават заплати за реално изработения труд.
Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва. Ако нещо може да компроментира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се внушава напоследък, а липсата на убедителни и навременни социални и икономически мерки, което води до обезверяване на хората. България трябва да има план за поетапно, безопасно и управляемо излизане от днешното извънредно положение."

Либерта.бг