Жена от Монтана изплака: Останах без работа, а имам две деца, помогнете... Бойко ни оставя гладни...

"Заветът"  от Добри Божилов
Жена в безизходица от Монтана отправи зов за помощ в редакцията на агенция BulNews.
33-годишната Ивелина Дамянова разказа затрогващата си история пред наш репортер и единственото, което поиска е работа.
Ивелина е майка на 2 деца - на 4 и 11 години, живее с мъжа си на семейни начела от дълги години.
Тя е родом от Славотин, но заедно със семейството си е на квартира в Монтана. И двамата с партньора ѝ са работили и така осигурявали прехраната на децата си. До сега.
Ивелина разказа, че е започнала работа във обувна фабрика „МАС“ ООД в Монтана преди години.
След като е родила малкото си дете, тя е излязла по майчинство. Заради здравословни проблеми на момчето обаче тя не могла да се върне на работа до месец февруари тази година.
На 16 март, след въведеното извънредно положение в страната, фирмата е разпуснала работниците си и те са освободени в неплатен отпуск. В същото време мъжът на Ивелина, който работи в АСМ в Монтана като мотокарист, излиза в болничен, тъй като ситуацията в неговата фирма е същата.
„Две седмици бяхме неплатена отпуска и се разбрахме със шефката от понеделник да съм там. Вчера ми писа, че са решили да ме освободят и да отида да си взема заповедта за освобождаване“, разказва Ивелина.
Младата майка недоумява как ще се справи с това положение и отчаяно се нуждае от някаква работа, с която да успее да изхрани семейството си.
Жената търси работа навсякъде и е разпитвала в града за свободни места, но навсякъде и казват, че заради ситуацията в страната нямат възможност да я наемат.
Ивелина е със средно – специално образование и няма претенции каква работа ще започне, стига да може да осигурява средства за децата си. Единствените доходи, на които разчита в момента са от болничния на мъжа ѝ, а сметките се трупат. Младата майка моли единствено за помощ да си намери работа.
Ако имате добрина в сърцето и възможност да осигурите препитание на семейството ѝ, свържете се с Ивелина на телефон 0888 380068.

Източник: Булнюз