Бойко: Забранявам всички книги, които искат да ни извадят от ЕС...

https://m.helikon.bg/223001-%D0%97%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82.html
"451 по Фаренхайт". Помните ли тази книга и едноименния филм. Очевидно започваме да ги виждаме на живо. Днес в Пловдив, активисти на младежката организация на ГЕРБ публично изгориха първите 50 копия от "Заветът" - книга излязла преди 10-на дни, и вече вбесила властта.
Събитието при това бе широко прокламирано, в присъствието на почти всички медии от града на тепетата, които е всеизвестно, че се контролират от управляващите. Дори въвеждането на карантина не може да го спре. А и тия дето следят спазването на карантината, нали и те са от ГЕРБ.
"Стъпката е малка, но е показателна. С малки стъпки се започва, накрая се постига голяма и завършена цел. 50 книги са малка част от тиража, но до няколко седмици ще видите много по-добри резултати" - така коментира Пеньо Пиронков - трети помощник-секретар на ГЕРБ в Пловдив.
А млада активистка каза, че това не е цензура, нито може да бъдат сравнявани с Хитлер, защото това не било книга, а "чиста пропаганда".
"Книга е нещо с художествена стойност, което образова хората и ги учи да стават по-добри граждани. Не всяка драсканица е книга, ние правим услуга на държавата с това "прочистване" - каза момичето.
Припомняме, веднага след излизането и, активисти на властта започнаха да я изкупуват от книжарниците, за да не може да стигне до хората. Днес очевидно се организира и първата "клада".
По-рано през деня, премиерът Бойко Борисов  обяви авторът на книгата за основна заплаха за България. Той каза, че тя застрашава членството ни в ЕС и като държавник се бори да ни спаси в "атлантическото семейство"  и да опази бъдещето на България.
"Тук една книга е станала фурор само за 1 седмица. Това не е книга, а е политически популизъм, тя затова се харчи, целта и е да ни извади от НАТО и ЕС, и да ни хвърли в лапите на Путин. И докато аз се боря с вируса, опитвам се да спасявам всеки един живот, вие ме занимавате с глупости като някакви книги" - каза ядосан Борисов.
И добави: "Мисля, че не е случайно всичко. Излиза книгата, народът започва да се опива от илюзиите на Източната мечка, и в същото  Путин ни пуска вируса. Едната хибридна атака помага на другата. Не бих се учудил, ако накрая излезе, че Руското посолство е платило за тази книга..." - каза Борисов.
Припомняме, преди около 10 дни излезе  "Заветът", като още в първата си седмица в книжарниците влезе в класациите за "Топ 10". В някои от тях дори е на първо място.
Вече се говори за "летящ старт" и бъдещ "бестселър".
Книгата е продължение на миналогодишния хит "Задругата". Тя обаче е с отделен сюжет и може да се чете и самостоятелно. Също като първата книга, представя нов автентичен поглед върху българската история, като възстановява понятия като "турско робство", на мястото на официалното "съжителство". Също така, ролята на Русия в историята отново е позитивна, което съответства на реалните факти. Но това се разминава със заповедите от Брюксел, Русия да е единствено враг.
Заради тези обстоятелства, тя вече си навлече гнева на атлантически и неолиберални среди.
А заради въздигането на традиционното семейство, възроптаха джендъри и алтернативни ориентации.
Опитите да се саботира единствено и направиха реклама и това е една от причините тя да привлече вниманието на хората.
Основната причина обаче е съдържанието. То е силно патриотично, показва как българите могат да са победители в историята, дори в най-тъмния си период. Период, от който предпочитаме да отвръщаме поглед. Но щом тогава сме могли да намерим светлина и да надделеем над тъмнината, защо да е невъзможно и днес?
Може би това тревожи Бойко, да не намери народът изход от тъмнината, в която го държи...
Та "Заветът" ще ни вади от ЕС, Бойко се бори, не го занимавайте с глупости...
Ако пък ви се чете интересна книга, има я в книжарниците, може и он-лайн да се поръча, от ТУК...
Orange
Ozone
Сиела
BookPoint

Г.Н.
(Тази новина, отговаря на профила на изданието, посочен в главата му)