Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

На какво ви прилича - 90 държави теглят от МВФ и ще трябва да приватизират... САЩ напечатаха $2 трилиона, с които US корпорациите да купуват...

"Заветът"  от Добри Божилов
Този вирус ще се окаже златен за МВФ. Над 90 държави търсят заеми, и ще се отплащат щедро с приватизация и концесии. 
Между другото, прави впечатление това редене пред МВФ, който ще ги застави да разпродават всичко,  и от друга страна - САЩ напечатаха 2 трилиона долара, които раздадоха на корпорациите.
За да купуват.
Но нека не вярваме на конспирации... :)
И у нас е същото - и ние викаме МВФ...
Бойко Борисов откровено ни готви повторение на катастрофата от 1997 г., която доведе до сключване на заем с глобалния финансов тиранин.
Това е вече официално - между "другото", между "двете четения", тихомълком, депутати от ГЕРБ са внесли поправка, която позволява не само теглене на нов заем от пазарите, но и от "международни финансови институции". Т.е. МВФ и СБ.
Обстоятелството, че стигаме до МВФ малко не се връзва с бомбастиките, че ще влизаме в Еврозоната. Очевидно няма да влизаме, а всичко е лъжа и измама на фалиралото правителство на Борисов. Но да оставим това настрана.
Помните ли какво стана при предния заем от МВФ?
Така наречената "Костова приватизация" бе не само идея на Костов, но и изискана от МВФ. Трябваше за 3 години да разпродадем цялата държавна икономика. И какво се получава като разпродаваш бързо, а насреща има малко купувачи?
Получава се срив в цените и разпродажба на безценица.
Ето това е политиката на МВФ, неговата единствена цел е не спасяването, а плячкосването на бедните страни.
Въпросът сега е какво ще продаваме? Костов разпродаде почти всичко.
Всъщност, останало е известно количество държавна земя, а също могат да се отдадат на концесия пътищата. Разбира се - летищата. И може би - атомната енергетика.
А като най-крайна мярка има още нещо - приватизация на данъчните постъпления. За да е сигурен МВФ, че ще си върне заемите.
На ход е финалното заробване на България, с помощта на последния и генерал-губернатор - Бойко Борисов.
После може да няма нужда дори от генерал-губернатор.

Добри Божилов, писател
06.04.2020