Крадене през карантина: Това е дажбата за дете за 2 месеца по програмата "закуска в училище"... Останалото - в ГЕРБ... :)

"Заветът"  от Добри Божилов
"Потрес!
Подигравка с децата на България и целия народ!
Отивам в детската градина на дъщеря ми, за да взема „полагащото“ и се от държавата за 2 месеца с цел да даря храната на стари хора.
И от доза чисто любопитство каква ли грандиозна измама и подигравка са измислили управляващите ни за пореден път.
Но признавам, този път надминаха очакванията ми.
И познайте какво милата ни родина раздава за децата в детските градини? Храна, която е еквивалент на дажбата им за два месеца, което би трябвало да включва закуска, обяд и 2 междинни закуски.
Това, което раздават са 3 ябълки (2 от които леко поизгнили ама айде да не издребнявам) и 330 грама кашкавал.
Показвам снимка и оставям коментарите и заключенията на вас.
Гледам тази торбичка и се чудя как точно би трябвало това да се разпредели………
Да бе пица и да бе Симеон Дянков на власт да обясни – но уви! И къде ли ще отидат паричките, които ще се изпишат, като раздадена храна, която няма да отговаря на това което реално се раздава. Сигурно ще си правят компания в онова частно джобче, където ще отидат и всички евро парички (и всички други парички от далаверките, покрай игрите със страховете на хората, около пандемията) отпуснати от Европа към България за „борба“ с COVID-19.
Или пък може българското правителство да е станало фен на гладолечението и да е решило да лекува превантивно българските деца по този метод?
Ако е така, нека дадат личен пример!
Надявам се („надежда всяка тука оставете“, както е написал Данте Алигиери) някой „експерт“ или кулинарен гений от управляващите да може все пак да обясни как точно да стане разделението на този порцион, за да може да стигне за 2 месеца.
В моето семейство никога не сме разчитали на държавата и винаги сме изкарвали парите си сами. (като гледам тези 3 ябълки и 330 грама кашкавал - неизяснен остава въпросът къде ли отиват всички данъци, такси, осигуровки и т.н, които плащаме на тази държава?). Питам се какво ли е за хората изпаднали в нужда, още повече че в момента доста хора останаха без работа.
Моля се, да не дава Господ да има семейства, които са разчитали на тази помощ от държавата, че с 3 ябълки и 330 грама кашкавал трудно ще нахраниш детето си за 2 месеца.
А да не отварям и темата за милите ни изстрадали пенсионери………….
И на тези от вас, които ще кажат, че всяка помощ все е нещо – ДА, така е! Няма спор, но дали ние „простосмъртните“ граждани на България имаме право да разберем каква е стойността, която се изписва срещу този безценен богат дар? Навярно отговорът е НЕ. И защо няма прозрачност? Защото на някой не му отърва! На кой? Преценете сами........
И докато си мълчим и се оставяме да ни правят на овце – все така ще е. Че и по-зле. Явно фразата „преклонена глава сабя не я сече“ се е пропила в българското ДНК и труден, дълъг и мъчителен катарзис ще трябва да преживее тази глава, докато разбере, че трябва да се надигне и да е единна за да се чуе гласът и."

Antoaneta Prodanova Prodanova