Забраняват cekca на открито, заради корона-вируса...

"Заветът"  от Добри Божилов
Ограничителните мерки наистина се спазват от повечето хора, но все пак трябва да предприемем мерки и срещу събирането на хора в открити пространства.
Това не са някакви екзотични мерки, а съвсем обосновани.
Затова щаба предлага на премиера да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски в национален ефир.
Опашката пред супера също влиза в това число. Хората трябва да са на отстояние два метра един от друг, посочи той.
Така формулирана забраната, би трябвало да означава, че се забранява и сексът на открити места, защото при 2 метра отстояние между "възрастните", той може да е само виртуален.
Със сигурност отпадат и част от алтернативните удоволствия - от типа на "тройки", "четворки", "шведски изпълнения" и пр.
Проф. Мутафчийски припомни, че проби на пристигащи от рискови страни се вземат само при изявени симптоми. Всички други остават под задължителна 14-дневна домашна карантина.
Повечето от фирмите, които предлагат готова храна ги пакетират чрез вакуум, което е много добро решение. Препоръчахме им да продават продуктите си онлайн, посочи той.
67 са вече заразените с коронавирус в България. Това са пет нови случая за последните часове у нас, обяви ген. Венцислав Мутафчийски.
Италия има 349 починали за последните 24 часа. В Испания починалите са 50.

Източник: ОНовини, с редакции