VOX POPULI: А НАСРЕД СЕПТИЧНАТА ЯМА – БОРИСОВ В БЯЛ КОСТЮМ!

Гешевият гордо съобщи, че си е хванал организирана престъпна група – тоест Божков и компания.
Която действала от 2014 година с изнудване, принуда, подкуп на висши държавни служители и т.н.
И започвам да се усъмнявам в здравия си разум.
Божков още от самото начало не е тръгнал като е продавал ябълки на пазара. Ноторно известен факт. През 2014 година ли е започнал с организираната престъпност?
И още по-интересно – как точно се е организирал по времето, когато ГЕРБ на 100 % управляваше държавата, включително назначаваше всички държавни служители и поставяше удобни и послушни ней прокурори и полицаи?!? Да не говорим за фотките на Борисов с Божков...
Да кажеш, че Черепът е бил някой мафиот като Ал Капоне и никой не го е знаел къде е. Ами не. Съвсем официален бизнесмен, ходещ с управляващите политици на мачове и коктейли. Правещ официални изложби на артефакти по света и у нас. Получаващ награди от правителството.
И да не забравяме, че Борисов винаги е бил....стражар и апаш. Съчетано. Да предположим, че не е знаел какво прави Божков, означава много тежко да го обидим. Чак толкова некадърен не е даже и той. А в държава, в която се подслушва всеки втори, в държавата, в която имаше разследване за цецомобила, а разследващият експерт внезапно се спомина, да предположим, че Божков не са го следели и подслушвали?!?!
Значи под носа на Борисов и държавата, Черепът си заформил ОПГ. Че даже и лиценз от държавата си взел, нагълника. Че и по медиите си рекламира мутренската дейност! А ГМР, понеже е един почтен, добър и доверчив, нищо не знае!
Цацаров и той, завалията, е пропуснал голямата ОПГ под носа си. Полицията също. ДАНС и ГДБОП – също. Баси държавата, баси прокуратурата, баси службите!!! Добре, че дойде Гешевият, че за три дена да ви каже какви ОПГ-та са се вихрили официално с лиценз в държавата.
А в Държавната комисия по хазарта доста народ се смени от 2014 година. Ама 10 000 на ден са си 10 000 на ден. И как така никой от тези, които ги назначават там, не разбра?!? Отговорът е пределно ясен – няма как такъв бизнес да се развива, без да се плаща на най-високото място! Само там можеш да си осигуриш чадър за такава дейност! Тези от комисията са дребни цаци, от които нищо не зависи съществено.
И въпросът, който все повече се набива на очи, е: Как така цялата държава е в л...на, а Борисов е по средата в бял костюм!?!

Елена Гунчева