Народът да се извинява за приватизацията, е гротеска. Именно народът бе ограбен от тази нея, и очаква възмездие...

Иван Костов безспорно е най-силната личност в българския преход. Но случилото се вчера показва, че всеки човек остарява, оглупява и може да стане за смях. Самозабравя се.
Идеята народът да ти се извинява е неописуема. Народът не се извинява никога. Народът може да греши, но ти си негов служител, и приемаш това. Народът не е от ангели. Ако искаш да си премиер, ще приемеш, че народът може и да не те оцени подобаващо.
А конкретно за приватизацията, народът да се извинява, е гротеска. Именно народът бе ограбен от тази приватизация, и съвсем закономерно очаква възмездие.
Костов може да се оправдае, че в трудна ситуация, фалирала държава и натиск от МВФ, не е имал много избор. Но да очаква "извинение" от народа, все едно приватизацията е нещо свещено - е, този човек вече губи ума си...
В края на живота си, Рейгън страда от старческа деменция и Алцхаймер. Близките му го скриват в едно имение, и никой не може да стигне до него, до смъртта му. За да опазят името му.
Тук няма кой да направи това с Костов...

Добри Божилов, писател

1 коментар:

 1. Спасов от форума на Фрог
  Аз съм иван костов - известен в обществото като ДРАГАЛЕВСКИЯТ КРАДЕЦ! Моите заслуги:
  1.Като бях Министър председател, наредих на моите депутати да променят ГПК, с което се забрани на прокуратурата да разследва кражбите и грабежите по време на БАНДИТСКАТА МИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА.
  2.Аз съм учителят на вожда на шайката ГЕРБ. От мен - иван костов, бойко се научи да ограбва България и да командва депутатите си в НС.
  3.Аз посъветвах жена си Елена, да основе фондация "Бъдеще за България". Изнудвахме десетки и стотици държавни и частни фирми. Дори и руски мафиотски фирми. Така станахме милионери. Всички от семейството ми.
  4.Моето семейство даваше мъдри съвети на Корпоративна търговска банка. За това цветан василев ни плащаше по 35хиляди лева на месец. Отделно имахме привилегировани лихви по нашите депозити в банката. И когато банката рухна, по закон трябваше да чакаме на опашката за да си получим парите/откраднати от всички вас тъпи българи, които скачахте и викахте "кой не скача е червен".
  Но да чакам на опашката за парите си от КТБ, това е все едно - от умрял да чакам писмо. Затова бях принуден да си преправя договорите си с банката, за да си получа парите преди останалите вложители-балъци на КТБ.
  5.Докато бях министър на финансите в правителството на филип димитров, разреших на вондация "Сапио", една седмица да внася стоки без всякакви мита. Всичко си беше законно. Ако не вярвате, питайте прокуратурата! Виждате ли какъв съм спец по фондациите. Само за фондация "Демокрация" не ме питайте - или по-скоро попитайте чичко ГУГЪЛ. Нямам време да ви се обяснявам сега.
  6.Аз разпоредих НЕФТОХИМ Бургас да се даде на РУСИЯ. Все пак съм бил в Русия - учил съм там и съм се квалифицирал.
  7.Аз разпоредих на мистър 10% да се продаде Кремиковци за един долар. Верно, после се препродаде за 300милиона лева. Но всичко се беше законно.Попитайте прокуратурата. Това за комисионните е долна лъжа.
  8.Като Министър председател спестявах по 10-15хиляди.От командировъчни - в чужбина /ако не вярвате, вижте данъчните ми декларации от това време/. Това обаче не ми пречеше да купувам държавни ценни книжа от Турската национална банка за стотици хиляди долари. Все пак съм финансист и преподавател по полит-икономия. Знам как се правят пари.
  9.По мое време се извърши най-мащабното разграбване на активите на българската икономика. Но всичко беше законно. Още повече, че тези активи отидоха в ръцете на "братовчедите от СДС". Нали знаете - България е малка страна и всички сме братовчеди. Верно - приватизираните предприятия потънаха в разруха. Но това беше за ваше добро неблагодарници и за доброто на братовчедите от СДС - вече умряло.
  10.Аз превърнах корупцията в държавна политика. От моето корумпирано управление след това се учеха мадридският крадец - симеон сакскобурготски и главатаря на шайката от ГЕРБ - бойко. Гордея се, че съм техен учител по кражби и грабежи от държавата.
  11. За хубавото наде - НАДЕЖДА МИХАЙЛОВА мога да кажа, че тя е достойна моя ученичка: Верно, гаража на ЦК на БКП - барабар с мерцедесите, беше приватизиран от съпруга й и неговия сдъдружник. Виждате, че тя няма нищо общо с тази приватизация. Някои казват, че като изпаднала курва от околовръстното шосе, след приватизацията, изостави мъжа си и отиде в леглото на ортака му по приватизация. Но за любовта няма граници. А сега вече е посланик в Турция. От ГЕРБ. На бойко. Чудя се - с какво толкова е впечатлила този бойко. Сигурно го е нахранила с нещо... Както навремето даваше съвети на актива на СДС - вече умряло, НАХРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ, за да не пишат за ограбването на България и нейния народ при моето управление и това на СДС - вече умряло.
  Ето, виждате ли, какъв велик държавник съм бил. …

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...