Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Испанците: Връзка през "Лукойл" и В.Златев, безспорно доказва участието на Бойко Борисов в "пране на пари"...

Разследването на властите в Барселона е попаднало на руска следа в лицето на Александър Чавсев, който е посочен като основен партньор в компанията Numin Invest SL, на чието име е тузарската вила.
Чавсев е бивш шеф на “Лукойл”, който е много близък до Валентин Златев - началникът на ‘“Lukoil Bulgaria”. Златев и Борисов са “близки приятели от години”, твърдят от Обединено гражданско сдружение / бел. ред Гражданско сдружение БОЕЦ/.
Смята се, че руснакът е бил използван като медиатор при покупката на къщата в Барселона заради солидните си доходи.
Прокуратурата вече е успяла да потвърди руската връзка с компанията на Йовчева. Чавсев се е появил през 2015 година и става мажоритарен партньор заедно със съпругата си. Двамата инвестират близо 3 милиона евро в основания с едва 3000 евро капитал бизнес.
Купеният от Йовчева скъпарски магазин е попаднал под прицела на прокуратурата по-късно. Според разследващите собственост на търговския обект е компанията EMA BGS SL, основана през юли 2014 година. Йовчева и баща й стават съдружници, след като инвестират по 1500 евро всеки. Същата година Palms Enterprises - офшорна компания в Кипър, става друг партньор, след като инжектира 1 750 000 евро.
Прокуратурата свързва още български имена с фирмата. Става дума за бизнесмена Йордан Христов - собственик на множество хотели в страната, и съпругата му Силвия Николова. Смята се, че те са вкарали в компанията 2.3 млн. лв.

Борисов и WikiLeaks
През 2005 година Бойко Борисов е избран за кмет на София. След това обаче попада под шпионския радар на САЩ. Според разпространените от WikiLeaks данни, сегашният премиер има финансова и политическа близост с Валентин Златев. В телеграма,изпратена на 9 май 2006 година от американското посолство, се твърди, че Борисов е замесен в сериозни криминални деяния и поддържа много тясна връзка с “Лукойл” и Русия. Лоялността му и уязвимостта му спрямо Златев играят огромна роля във вземането на политическите решения в България, твърдят американските шпиони тогава.

Източник: Фрог Нюз