Разузнавачи на НАТО се заблудиха в горите на Литва, не успяха да ги намерят дори с кучета

Любопитен инцидент се случи онзи ден с войските на НАТО — петима разузнавачи в края на маневрите в горите на Литва просто изчезнаха.
Бяха обявени за изчезнали, втурнаха се да търсят с кучета. Хеликоптер бе вдигнат в небето, съобщава LRT. Отбелязва се, че военните маневри са се провели на 4-6 февруари.
LRT съобщи, че войници от НАТО са изчезнали, просто пропаднали. Факт е, че войниците не могли да бъдат намерени след края на ученията.
Говорителят на литовските военни Лаимис Братикас заяви, че по време на последния изпит по разузнаване в централна Литва петима войници, включително и наборници от бригада «Жемайтия», са обявени за изчезнали, след като не са успели да пристигнат на предварително определеното място.
Военното ръководство реши да започне издирването на военните, «подозирайки, че се е случило нещо непланирано», обясни Братикас.
От своя страна изчезналите, мислейки, че маневрите все още продължават, избягвали контакт в рамките на още 24 часа и не позволявали да бъдат намерени.
Остава обаче въпросът доколко добре функционират връзките между подразделенията в НАТО, ако ръководството на ученията не е планирало да загуби войските си.
Всъщност, дори децата могат да оцелеят в гората повече от един ден, така че оцеляването на изгубените съвсем не може да се оценява като някакво постижение.
Много саркастично за възможностите на военните от НАТО говорят в руския сегмент в Twitter.
А предстоят мащабни пролетни учения на НАТО по цяла Европа.
Уважаеми читатели, ако случайно попаднете на натовски военни в някоя българска гора, да знаете, че са се изгубили.
Не ги бийте…много ахахаха 🙂

Петя Паликрушева, БГ Нюз Фронт