Гешев измисля какви ли не шоута, само и само да не арестува Боко, дето всички чакат... Сега подхвана "приватизацията и Костов"...

Циркаджия №1 на Републиката - Иван Гешев, отвори ново представление. "Пълна проверка на цялата приватизация".
Сякаш еднакво мислят с Волен Сидеров, който преди дни, в опит да отклони вниманието от провалите на Бойко Борисов, предложи отпадане на давността по приватизационните сделки. Все едно давността има някакво значение - всичко отдавна е узаконено и "изпрано" по други начини, а огромна част от парите са в офшорки.
Сега и Гешев същото.
Главният прокурор демонстрира вопиюща некомпетентност. Всеки нормален следовател би ви казал, че колкото са по-горещи следите, толкова е по-вероятно да се установи престъпление. Разследване 20 години след събитията е безсмислица. Почти всички документи вече са унищожени, и повечето - напълно законно. Всеки документ се пази определен брой години, след това може да се унищожи.
Апропо, то се загубиха документите за пенсиите на хиляди хора и сега ги пускат на "минимална", та какво остава за злоупотребите.
Пропускаме, че и фалираха доста банки, и там всичко е разчистено. Банките са важна част от престъпната приватизация.
Освен всичко друго, ползите от приватизацията отдавна са изнесени в чужбина. Дори да установите нарушение, ще се ударите челно с някоя офшорка. И ще си търсите парите от нея. Както си ги намерихте от Гад Зееви. Възможно е приватизационни пари да са върнати в България, но те вече са препрани, и идват от името на някой "чужд инвеститор". Няма как да ги свържете с приватизацията.
А най-абсурдното е, че дори явните нарушения на приватизацията не се преследват. Братя Домусчиеви доказано в съда, и присъдено, имат да плащат 50 милиона лева неустойка. Не е много, но е чисто, ясно и доказано нарушение. И какво?
Чудят се как да им ги опростят, та и закони специални им готвеха...
Гешев? Я преди да дириш други бандитизми, вземи събери тия пари. Поне са присъдени...
Ама Домусът е недосегаем, нали?
Нищо де.
Има друг сапун, с който пак ще се мием.
Иван Костов.
Не че е невинен. Но народът не чака него да арестуваш. Народът чака Бойко и шайката му от олигарси. От Костов никой не се интересува.
Освен продуцент-режисьорът на сапунки - народният артист Иван Гешев...
Упадъкът е неспасяем...

Добри Божилов, писател
12-02-2020