Черепа е топ-играч в СИК, не може да не знае всичко за средна ръка бандит като Бойко. Ако не го свали, значи заедно воюват с Пеевски...

През 90-те години, Пеевски е бил тийнейджър и едва ли е имал бизнес със СИК. Но не може да се каже същото за Васил Божков, който всъщност е ключов фактор в групировката. 
През 1998 г. именно той завзема застрахователия и бизнес, когато е отказан лиценз на самата "СИК". Така се превръща в гигант застрахователят "БулИнс". Офисите на "БулИнс" са на мястото на офисите на СИК - точно където дори взривяваха бандити в асансьори.
Описвам всичко това, за да стане ясно, че Черепа може и да няма никакви документи и факти срещу Пеевски, но със сигурност има за служителя на СИК по това време - Бойко Методиев Борисов.
И то говорим за важни доказателства, свързани с едрия бизнес - наркотици, проститутки, рекет и пр. Немислимо е топ човек в СИК да няма сведения за бандит от средно ниво като Бойко.
Т.е. правителството напълно зависи от Черепа, и ако не излезе нищо сега за Бойко, то значи и самият Бойко е във войната с Пеевски, и е на страната на Черепа.
Косвен факт за това е и, че по времето на Бойко като главен секретар, Черепа беше "съвсем чист". След това 10 години на власт, също нищо не му се случи, вкл. подариха му Комисията по хазарта.
Но интересното предстои. Ако иска да свали кабинета, достатъчно е само да извади елементарни документи от някой адвокат, от тия дето са вадили Бойко от ареста срещу гаранция, подписка и пр. Нищо повече не трябва, за да свърши правителството...

Добри Божилов, писател