Бойко призна провала си: Няма държава с евро, която да е по-зле от нас... Но то и тия 7 извън Еврото, и те са пред нас...


Без да се усети, Бойко Борисов призна пълния провал на управлението си. Т.е. това, което и президентът каза преди дни - ние сме най-пропадналата и бедна държава в Европа. Тогава Радев "сне доверието" от правителството, интересно дали сега и Бойко го снема :)
"Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България", това заяви премиерът Бойко Борисов пред медии след срещите си с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.
Тези думи по същество са признание, за крах, защото в Еврозоната са 19 от всичките 27 страни-членки на ЕС.
Но ако погледнем кои са останалите, то и те са пред нас. Т.е. България е на дъното.
Извън Еврото са: Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Дания, Хърватска и Швеция. Ако има поне 1 да е по-назад от нас, ще е чудо...
ОСТАВКА нещо...?
"За България в момента, това, което сме постигнали, въпреки намаления бюджет с 60 млрд. евро, е да получим толкова и повече пари, колкото сме имали, в процентно съотношение”, отбеляза премиерът във връзка с преговорите по Многогодишната финансова рамка за периода 2021 – 2027 година. В рамките на визитата си в Брюксел Борисов е запознал ръководителите на двете европейски институции и с регионите, където сме по-изостанали. Отново е била обсъдена важността на кохезионната политика, която изглажда разликите между различните части на ЕС.
По отношение на зелената сделка министър-председателят Борисов отбеляза, че всички са наясно с проблема и с това какви милиарди трябва да бъдат отделени. "Следващите 10 години трябва да се работи много активно. До 10-15 г. трябва да се намерят механизми да се заменят въглищата или такава технология, която да не замърсява околната среда. Това е сложен процес“, добави Борисов.
Борисов изрази учудване от съпротивата в България срещу процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. „Опитаха се по темата за еврото да говорят, че това е нещо лошо. А чакалнята гарантира банковата система, нищо повече. Не виждам в Европа държава с евро да е по-зле от България“, коментира още премиерът Борисов. По думите му банковият съюз означава дисциплина, контрол и гарантирани финанси. „Това глобално ни привързва към Европа на първа скорост“, изтъкна още министър-председателят Бойко Борисов.
"Българските лекари, програмисти са добре дошли в Европейския съюз, а държавата е инвестирала много, за да ги обучи. Тези, които сме били в социализъм, рязко се отличаваме от тези, които са с евро", заяви още премиерът.
"Ние не се месим в дейността на съдебната независима власт. България беше само хвалена за борбата с корупцията", заяви Борисов по повод пратените писма от главния прокурор Иван Гешев до европейски институции във връзка с Цветан Василев и неизпълнението на международни споразумения от страна на Сърбия. "Когато са видели човек с повдигнати обвинения да е в Москва и да получава орден, може би са си задали съответните въпроси", каза още той.
"Прекрасни са ни отношенията със Саудитска Арабия, с Обединените арабски емирства. С този главен прокурор работим по различен начин в сравнение с предишния", допълни Борисов.
"Много се радвам на снега. Сушата е страшна работа. Господ ни чу. За навсякъде е добре, защото всички язовири бяха празни", завърши той, щастлив че Господ е оправил създадения от него проблем...