Горанов за невнесените 500 милиона от хазарт: "Ако знаех, нямаше да го допусна"... Ами то и "да не знаеш" пак е за оставка...

Изявлението държавния глава за сваляне на доверието в правителството е емоционална реакция на Румен Радев, защото в конституцията подобна преценка не съществува.
Това коментира пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов.
Според него личната вражда между двама човека не може да нарушава рамката на конституцията. На въпрос между кого е личната вражда обясни - "единият гонен, другият без доверие".
Горанов заяви, че ще продължи институционално да участва във всички формати на българския президент.
Всички взаимоотношения между Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във вида, в който са били досега, а политическите оценки на участник в политическия живот са си негово лично право, обобщи финансовият министър.
За около 500-те млн лв., непостъпили такси в държавата от хазарт, финансовият министър заяви, че ако се установи лично негова вина или компетентност по закона за хазарта, отговорността не само, че ще бъде поета, тя ще се сведе и до друг тип отговорност. Ако съм знаел, не бих го допуснал, категоричен е той.
Горанов очаква съпротива срещу въвеждането на еврото у нас. По-рано днес "Воля-българските родолюбци" обявиха, че предлагат референдум за еврото.
Тази тема ще се развива като драматургия в българското общество от много хора, които искат да попречат да затвърдим геополитическия си избор, смята финансовият министър. Ние ще продължим с усилията си да влезем във все по-тясна интеграция със институциите на ЕС, за да не сме държава на "втора скорост", декларира той. Атаките срещу въвеждането на еврото му давали още повече основание да смята, че спекулациите трябва да бъдат прекратени именно чрез присъединяване към еврозоната.

Източник: ОфНюз

П.П. Бихме коментирали, че дори "да не знаеш", отново си за оставка. Некадърността също е причина за уволнение на министър.