Радев е човек, летял с 2000 км/ч, взел уважението на свои и чужди! Боко е шубе, клякащо пред 200 стари моми, пазещи бездомните кучета...

Добре е да припмним, че и Росен Плевнелиев свали "доверието" от Орешарски, при това още на 3-я ден от управлението му, а не след 3 година, както великодушно направи Радев.
Но сега ще видите разликата между двамата. Какъв ще е резултатът. Може би затова сега реакцията срещу Президента е толкова истерична. Всъщност, по тази реакция вече личи огромната разлика Радев-Плевнелиев.
На предния държавен глава, абсолютно никой не обърна никакво внимание, а правителството си продължи още 1 година и 3 месеца, преди ДПС реши да го свали и да върне Бойко.
На Радев му се нахвърлиха всички. И медии, и политолози, социолози, коментатори...
Защото Радев е не просто мъж, генерал, човек с безупречна служба, достоен във всяко едно отношение. Радев е спечелил уважението и на САЩ, където е бил на обучение, и е бил "най-добрия чуждестранен пилот". Самите американци го наричат "бъдещ лидер".
Обстоятелството дали чрез толкова ухажване са го направили свой "агент за влияние" е странично. Те и герберите всички са американофили и подлоги, кланящи се ниско. Но Радев не се кланя ниско. И като удря, боли.
Правителството няма никакво бъдеще, защото се оглавява от псевдо-генерал от Пожарната команда, който се страхува дори от 200 стари моми - защитнички на бездомните кучета. Нали забелязвате, че градовете още са пълни с кучета.
Насреща си има генерал, летял с 2000 км/ч., и спечелил уважението и на свои, и на чужди...

Добри Божилов, писател