Водна криза и в Дупница! Народът на протест! Бойко спря водата дори на "Пожарната"...

Дупничани излязоха на протест заради безводие. Промишлената зона на града от два месеца е без снабдяване с вода.
В района има както обекти на фирми, автокъщи, заведения и т.н., така и над 50 къщи, в които живеят хора.
Тази част от града се снабдява с промишлена вода от „Напоителни системи“ по сключен договор.
„Те просто я спряха в един момент и никакво обяснение не беше дадено. В един малък град всички се познаваме, имаме телефони на приятели и познати, започнахме да звъним, да питаме. Отговориха ни, че просто няма да има“, разказа един от засегнатите пред БТВ.
След среща с кмета и ангажимент от негова страна проблемът да бъде решен, буквално за час пуснали водата, след което я спрели и даже кранът бил заварен: „Казаха, че вода няма да има, да си търсим алтернативни източници“, сподели той, пише Novini.bg.
Междувременно, опасенията са и че при пожар може да стане истинско бедствие, тъй като и пожарните хидранти в промишлената зона са вързани към промишлената вода.
От „Напоителни системи“ обясниха, че спазват график, подаден от МОСВ, като отговор кога ще има вода няма към момента. Язовир „Дяково“ е само на 36 процента от пълния си обем.
„Почти целият град се храни от нашите приходи. Това не ги интересува, за тях изглежда е важно да подават вода на теца – разни там пернишки мутри да продължават да правят милиони“, категоричен беше един от протестиращите.
На място имаше и полицейско присъствие.

Източник: Petel.bg