Бойко се крие от проблемите, като избягалия в женска рокля от Зимния дворец, Керенски*...

Австралийското обществено мнение изригна гневно, за това че премиерът се е оказал на почивка, точно когато в страната бушуват пожари, и хората страдат. И той принудително се върна от Хаваите, та дори се извини.
Да сте чули някога за нещо извинение от Бойко Борисов? А да сте го видели някъде, където има проблем? Например в Перник.
Не, нашият премиер "изчезва" от всяко място, което може да му докара неприятности. Той не е политик, не е лидер. Той е артист, който се появява само на честванията на празнични събития - рязане на ленти, четене на речи, потупвания по рамото.
Възникне ли нещо сериозно, и... Бойко го няма. Кой ли не започва да се бори там, само най-важният липсва. Все едно няма такъв човек, този проблем не е негов.
А абсурдът е, че за разлика от Австралия, където премиерът няма никаква вина за свръх топлото време и бушуващите огнени стихии, в България Бойко е пряко отговорен за Перник. Там воден режим е трябвало да се въведе още през пролетта.
Но за да се спасяват изборите, и най-вече - София, това не е направено. Това не е престъпна "небрежност". Това е престъпен умисъл, по заповед на премиера - за да не изгуби властта. Защото дали Фандъкова щеше да бъде преизбрана, ако бе лъснал резилът в Перник - герберите да докарат град разположен до планината, и с няколко язовира наоколо, до воден режим?
Все Му се разминава на него. Крие се като избягалия в женска рокля от Зимния дворец, Керенски*. Крие се, няма го, избягва да се изправи като мъж срещу проблемите и да поеме отговорност. Мекотело. И все му се разминава. Все остава на власт, та и си вярва, че е незаменим.
Но той отговорът не е само в него. Отговорът е в първото изречение на този коментар - "Австралийското обществено мнение изригна гневно..."
Ние нашия до кога ще го търпим?

Добри Божилов
20.12.2019

*Александър Керенски - последният министър-председател на Русия, преди Октомврийската революция. Обсаден в Зимния дворец в Петербург, след прочутия "залп на крайцера Аврора", той се облякъл в женски дрехи, и така се измъкнал.