Ирония на историята: US медии, финансирани от корпоративни капиталисти, защитават измислица на Коминтерна и Тито - "македонската нация"...

Както е добре известно, в България има редица медии, които пряко се издържат от държавната американска фондация “Америка за България”.
Въпреки, че е в разрез със закона, това не пречи те откровено и неприкрито винаги да защитават американските държавни интереси в разрез с българските национални интереси.
Флагманът на американските българоезични медии е списание (доскоро вестник) “Капитал”.
Само преди няколко седмици, във връзка с поставено условие от българска страна да се премахнат фалшификациите и кражбите на българска история в учебниците в Македония, от американския жълтокафяв парцал излязоха с “тревожен” коментар, че България принуждавала Македония да “пренапише” историята си!
Редно е да отбележим, че за американците е нормално да не са запознати с българската и балканската история. Първо, тяхната държава притежава малко повече от две столетия самостоятелна история, и второ, добре известен е факта, че те не познават добре дори и собствената си кратичка история, та какво да говорим за чужди истории с хилядолетни корени. Не е така обаче с българските им слуги. Ето защо за тях специално припомням, че искането към македонските политици да махнат фалшификациите на нашата история не е пренаписване, е възстановяване на историческата правда.
И тук е основният момент – за нас българите това е основен приоритет, докато за американците е без никакво значение. Ето защо това, което трябва да се случи, е закриване на чуждите медии у нас и подвеждането под наказателна отговорност на всички чужди агенти в страната, без значение дали са журналисти или политици. За целта ще въведем един прекрасен американски закон, FARA, който предвижда всяка местна медия или политическа сила, ползваща външно финансиране, да се обозначи като чужд агент, а ако не го направи, да бъде разтурена и инициаторите ѝ да понесат съдебна отговорност за това.

Костадин Костадинов, You Tube
«”Българските” (всъщност, само българоезични, но американски по собственост) СМРАД-ове, които населението погрешно и късогледо нарича “наши” са естествено срещу българския национален интерес.
Официално в това число, разбира се.»

Пламен Пасков