Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Върхът на герберската арогантност: "Манолова твърди, че съм почтен човек, не мога да кажа същото за нея..."

Не съм отишла на среща с десните, за да раздавам постове, при това на тайни места, а за да обсъдим визията за развитието на града.
Това заяви Йорданка Фандъкова по повод срещата си в централата на Демократична България, за която първо съобщи OFFNews.
Ние сме политици и за хората е важно да знаят какви са убеждениятата ни, кой стои зад нас, какво искаме да направим.
Не е срамно да кажеш, че принадлежиш към БСП, срамно е да се откажеш от това заради конюктурни интереси, заяви Фандъкова. Аз не съм си сменяла позициите, не съм се отказвала от миналото си, винаги съм била дясна, за разлика от г-жа Манолова, каза Фандъкова.
Тя уточни, че е предложила дебат да има за всички медии по конкретните проблеми на града, но Манолова продължава да се крие, защото не познава нито проблемите, нито важните документи за развитието на столицата.
В София избори не се купуват. „Цялата кампания Манолова прави внушения, тя е човек, свикнал да мисли в схеми“, обясни Фандъкова. „Понякога нещата имат просто обяснение – във Филиповци например в листата е директорът на ромското училище в квартала. Аз избори не купувам, за четвърти път се изправям пред софиянци. И в листата ми няма "орлета", допълни тя. 
Всички сигнали за купуване на гласове трябва да отидат в прокуратурата. Мая Манолова няколко пъти заяви, че според нея съм почтен човек. Не мога да кажа същото за нея, заяви Фандъкова.
И продължи: Нечестно и лицемерно е спрямо протестиращите от месеци граждани да подкрепиш протеста им два дни преди изборите. Поводът бе заявената от Мая Манолова подкрепа за протеста срещу Иван Гешев.
"Това не е подкрепа на протест, а използване на протеста. Мисля, че г-жа Манолова вече е готова да оглави протест срещу самата себе си, за да получи повече гласове", отсече Фандъкова.
Като гражданин имам позиция за избора на главен прокурор, но като кмет вярвам в разделението на властите. И няма да се правя на герой преди вота, каза още Йорданка Фандъкова.

Източник: ОфНюз