В Мексико влачиха кмет с пикап, забравил да ремонтира път след спечелени избори

Единадесет души са арестувани в Южно Мексико, след като кметът на тяхното село е извлечен от кабинета му, вързан за пикап и влачен по улиците, съобщава БиБиСи.
Полицията се намесва, за да освободи кмета Хорхе Луис Ескандон Ернандес, който според съобщенията няма сериозни наранявания. Това е второто нападение на земеделските производители с искане той да изпълни обещанието си предизборна кампания да ремонтира местен път.
В селото в щата Чиапас са разположени допълнителни полицаи.
Кметове и местни политици в Мексико често са атакувани от наркобанди, когато отказват да сътрудничат в техните престъпни схеми, но много рядко заради неизпълнени обещания в кампания.
Кметът Ескандон ще повдигне обвинения за отвличане и опит за убийство.
На видео, направено от охранителни камери пред кметския офис, се вижда група мъже, които го измъкват от сградата и го избутват към превозното средство.
Кадри, заснети по-късно от камери за видеонаблюдение, показват, че той е влачен с въже, вързано около ръцете му по улиците на Санта Рита, част от Лас Маргаритас.
Десетки общински полицаи са се намесили, за да спрат превозното средство и да спасят кмета. Няколко души са ранени при стълкновение между полицията и отвлеклите кмета.
При по-ранен инцидент преди четири месеца група мъже нахлуват в кабинета му, но не го намират.
В хода на изборите за кмет в Лас Маргаритас самият Ескандон е арестуван по подозрение, че участва в свада с привърженици на опонент. По-късно той е освободен поради липса на доказателства.

Нюз.бг