Той умира, и ще рита за последно... Очаквайте още по-големи безумия до изборите...

За няма и 24 часа, най-тъпоумната милиционерска акция на Бойко, приключи. Шпиони няма - всички са пуснати, а най-тежко обвиненият е "под гаранция".
При това прокуратурата сама го освободи срещу пари, а не вкара въпроса в съда. Защото работата е съшита с невидими конци и не искат да се излагат дори в подчинения им Специализиран съд.
Но НЯМА СЛУЧАЙ В СВЕТА, ЗАПОДОЗРЯН ЗА ШПИОНАЖ, ДА ИЗЛЕЗЕ ПОД ГАРАНЦИЯ.
Това са най-тежките възможни престъпления, при тях няма никаква друга опция, освен арест, при това специален арест - да не може шпионинът дори с охраняващите да контактува.
"Шпионин под гаранция", ако наистина е шпионин, е върхът на идиотията. Най-малкото - може веднага да иде в руското посолство и да поиска убежище. Да не говорим, че службите разполагат с различни други средства за извеждане на агенти. Могат да изведат всеки от всякъде - дори от САЩ или Русия. Затова шпионите стоят в затвора.
Николай Малинов - топ-шпионинът, нарочен от плиткоумния ни премиер, е на свобода. И това е очевидното доказателство, че не е никакъв шпионин.
Апропо, дори нашите служби да са пълни идиоти, и да са склонни поради глупост да пуснат шпионин, то "партньорските" не са такива. Ако наистина Малинов е агент, той би навредил на интересите на всичките ни съюзници. И САЩ и НАТО биха се намесили.
Но подобно нещо няма.
И най-сетне - истинските шпиони се разменят. Ако набараме реално руски разведчик, той се превръща в незаменима монета за освобождаване на арестувани американски или други западни агенти. Шпионинът Малинов не би лежал дълго в затвора, но би постоял там, докато уредят размяната.
Такова нещо няма. САЩ не се интересуват от него. Значи никой няма да го размени за нищо.
Тъпоумната мутра-премиер е в предсмъртни конвулсии. Очевидно вече е задвижена схемата за окончателното му прогонване, и е задействан необорим механизъм, наречен "Мая Манолова". Мутрата се опитва да оцелее, но е безнадеждно. И измисля какви ли не безумия...
Има 6 седмици до изборите, очаквайте още по-големи циркове...
Той умира, и ще рита за последно...

Добри Божилов, писател
автор на бестселъра на 2019 "Задругата"

1 коментар:

  1. U.S. Embassy Sofia 1 hr · Statement by the U.S. Embassy https://www.facebook.com/USEmbassySofia/posts/2488943921161103
    We are aware of the investigation by Bulgarian law enforcement into an alleged case of espionage. The United States fully supports Bulgaria’s efforts to defend its sovereignty from malign influence.
    Изявление на Посолството на САЩ Запознати сме с разследването на българските правоприлагащи органи по предполагаем случай на шпионаж. САЩ изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злонамерено влияние.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...