Доган ще става крипто-бизнесмен...

https://www.facebook.com/groups/1953633988287679/
Най-опитният политик и бизнесмен в България е подготвил нов "удар", който ще докаже че той е в крак с топ-технологиите, а не само с традиционните бизнеси.
Наши източници, близки до Сараите, ни осведомиха, че Ахмед Доган е изкупил тайно около една трета от цялото предлагане на българската крипто-валута ЛевКойн. Т.е. става дума за 600-700 хиляди левкойна.
Изкупуването е тайно, за да стане на по-ниска цена. Доган практически е платил стотинки за всеки левкойн.
След като е прибрал солидно количество, сега топ играчът ще инвестира, за да вдигне цената. Това няма да е трудно с оглед на финансовите му възможности, и на малкият общ брой ЛевКойни. 
Крипто-валутата е предвидена да има общо 9 милиона единици, но до момента са "изкопани" няма и 2 милиона. 9 милиона ще станат след 40-50 години. Т.е. Доган може със своите капитали, съпоставени с малкия брой левкойни, да вдигне лесно цената.
След като я вдигне, и тя се закрепи на високите нива, той ще може там да продаде изкупеното.
До момента, Левкойнът има солидна база от фенове, вкл. разрастваща се група във Фейсбук - ТУК...
Като цяло, не е ясно точно колко ще спечели. Според създателя на валутата, Добри Божилов, този проект има много широк потенциал за бъдеща цена. Ако всички транзакции в България трябва да минат през левкойни, то цената може да задмине 4-5 хиляди лева на койн. Възможен е обаче и по-умерен ръст - от "само" 100 лв на койн.
Дори в този случай, Доган ще спечели 60-70 млн. Но ако стане голямата сделка, плюсът може да задмине и милиард.
В случай на успех, той ще се докаже не само като №1 в България, но ще се нареди и сред крипто-милиардерите в глобален план. Това са най-престижните нови забогатели хора, върхът на върховете в информационните технологии.
Доган - крипто-милиардер - звучи добре, нали...

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, както е описан в главата му)

1 коментар:

 1. Петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия
  https://www.peticiq.com/237263?s=63058080

  Българите във Валенсия започнаха петиция срещу новия генерален консул в испанския град Пламен Георгиев. Преди ден стана ясно, че бившият шеф на антикорупционната комисия е назначен тайно от правителството миналата седмица на дипломатическа служба.

  "Българската диаспора в испанския средиземноморски град не приема доводът на управляващите за назначаване на новия генерален консул г-н Георгиев, а именно, че той е имал „изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи“, се посочва в публикацията по повод петицията.

  Сънародниците ни подчертават, че "ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници" и задават 3 много важни въпроса за назначаването: за наличието на конкурс, за съответното образование и за владеенето на чужди езици от Георгиев.

  И накрая питат правителството: "Като взехте това решение, замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България, след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало? А за нас замислихте ли се? Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате? Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!"

  Ключови думи: Пламен Георгиев, генерален консул, Валенсия, българи

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...