Бойко ще забранява българската "крипто-валута" ЛевКойн - пречела на навлизането на Еврото, и на "атлантическите ценности"...

https://www.facebook.com/groups/1953633988287679/
Първата българска крипто-валута - ЛевКойн, която в края на тази година ще навърши 2 години, може да бъде забранена.
Това сочат слухове от управляващото мнозинство, което се готви да подаде молба за влизане в ERM-2 (чакалнята за Еврозоната). Вече се готви законопроект по въпроса, който ще "забрани пускането на крипто-валути и други електронни деривати, без специален лиценз от БНБ".
Наши източници в ГЕРБ ни казаха, че указанието идва директно от Бойко Борисов, който много иска да ни вкара в Еврото, преди да е изтекъл мандатът му.
"Крипто-валутите конкурират законните валути. Те могат да са много опасни, в "период на преход" от една валута към друга - в случая от Лев към Евро. Ако хората заложат на криптото, самото Евро губи смисъл, а Левът може да се обезцени" - обясни депутат от ГЕРБ.
Не е ясно обаче как точно ще се приложи законът. ЛевКойнът се опира на специална технология, наречена "блокчейн", при която фактически всичко се пази на хиляди компютри - на всеки един ползващ валутата. Доста от тези компютри са и в чужбина (на български емигранти). Валутата може да оцелее дори ако останат само те.
Съвсем отделно, спирането на хиляди домашни РС-та е пълен абсурд. ГДБОП ще трябва да започне да нахлува буквално в домовете на хората.
Създателят на Левкойна Добри Божилов, коментира слуховете така:
"Към момента на пускането си, Левкойнът е напълно законен. След това никой, дори аз, не може да го спре. Това е фактически мъртъв закон. Ако можеха да се спрат крипто-валутите, глобалните финансови акули отдавна да са се справили с Биткойна."
Той добави и, че една от целите - абсолютно публично анонсирана при старта, е Левкойнът именно да ни "спаси от Еврото", на което Божилов е последователен противник.
"След като ги уплашихме, значи сме на прав път. Ще спасим България от тиранията на Брюксел, а Левкойнът никой не може да го пипне..." - каза той.
Българската крипто-валута вече има хиляди фенове, а също и голяма група във Фейсбук - ТУК...

Г.Н.
(Тази статия отговаря на профила на изданието, указан в главата му)