Чумата се лекува при източника, а не при последствията...

Така е било и при човешката чума през средните векове.
Това е и сега.
Когато тръгне разпространението, се лекуват последствията.
Тогава неизбежно се дават жертви.
Но ако искаме в бъдеще да няма повторение, трябва при тази чума, поне да премахнем източника...
А него всички го знаем.
Стои, гледащ към хоризонта, с футболна топка в ръка...

Добри Божилов,
Автор на бестселъра "Задругата"

3 коментара:

 1. Източникът на АЧС се намира в известната лаборатори Лугър — изследователският център в Грузия, собственост на САЩ...

  https://bgr.news-front.info/2019/08/06/afrikanska-chuma-po-svinete-yuzhna-osetiya-stana-zhertva-na-amerikanski-biologichni-eksperimenti/

  Янките ще ни стават черноморски съседи!
  https://bultimes.com/yankite-shte-ni-stava-chernomorski-sasedi/

  Диляна Гайтанджиева: Изворът на заразата (африканска чума по свинете) се намира в непосредствена близост до столицата на Грузия – Тбилиси (Центyр Лугара, Република Грузия)?
  https://bgr.news-front.info/2018/01/17/bioterorizm-sekretnite-biolaboratorii-na-pentagona/
  https://eto-fake.livejournal.com/1468027.html

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. http://www.plam.ru/polit/esli_sorvat_masku/p6.php
   ЦРУ ПРОТИВ КУБЫ: ЦЕПЬ ЗАГОВОРОВ, ПОКУШЕНИЙ И ПРОВОКАЦИЙ
   Биологическая и метеорологическая война
   През 1977 г. е станало известно участието на ЦРУ в още една чудовищна диверсия: внасянето и распространението в Куба на вируса на африканската чума по свинете, довело до епизоотия ( епидемия сред животните) на Острова на свободата.
   През януари 1977 г. «Вашингтон пост» публикува признанията на агента на ЦРУ, взел участие в тайната операция. Съгласно неговите показания, контейнерът с вирусните щамове му е бил връчен в началото на 1971 г. във Форт-Гулик (Fort Gulick) — военна база на САЩ в зоната на Панамския канал, където ЦРУ има собствен център за подготовка на участници в полувоенни операции в басейна на Карибско море и в Латинска Америка...
   Кубински емигрант е сообщил, че е бил на траулера, когато контейнерът е бил качен на борта в уговореното място, недалеч от Бокас-дел-Торо (Панама). Оттам „пратката” е доставена в Куба и предадена през март 1971 г. от агент на ЦРУ на кубинец в района военно-морската база в Гуантанамо.
   В началото на май 1971 г. санитарните служби на Куба регистрират первите случаи на заболяването по свинете...
   Според заключението на ФАО - ООН, тази бързо разпространяваща се и водеща до масово умиране на животните епизоотия, избухнала в Западното полукълбо за първи път в историята, е била «най-опасното и тревожно происшествие в селското стопанство в света през 1971 г.». Епидемията не е съпроводена с гибел на хора, но производството на свинско месо — один от основните хранителни продукти в Куба — е спряло за няколко месеца: за да се прекрати епизоотията се е наложило да бъдат унищожени около 500 хиляди свине....

   Изтриване
 2. Не пускаме евроразследване на "чумата", наричат ни "варвари"
  https://19min.bg/news/8/116913.html#116913
  Марек Савицки от Аграрната народна партия, който беше и министър на земеделието в Полша за периода 2007-2012 г. обвини България и министъра на земеделието Десислава Танева в лъжа за свинската африканска чума и поиска международно разследване на това какво се случва в България.
  Според Марек Савицки българските власти лъжат, чумата е измислена с някаква друга цел, защото България вече цял месец не допуска чужди лаборатории да вземат проби.
  Африканската чума е болест, с която се борят много държави, но България е първата, която си прави пробите сама и не дава на никой друг да прави изследвания.
  Полша следи с повишено внимание какво се случва в България, защото се убиват животни, без да е доказано, че са болни и това е в противовес на всички европейски директиви.
  Според Марек Савицки в България няма никаква чума, а за пореден път някой иска да усвои пари. Това е варварство по оценка на експерта.
  Етикети варвари, евроразследване, Полша , Савицки, чумата

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...