Сега като няма "руско хакване", какво правим с F16? Те все още си струват 3 млрд., взети от залъка на пенсионерите...

Вчера сутринта вътрешният министър обяви, че атаката е от руски хакери, и вероятната причина е покупката на F16.
Днес версията е друга - вече има заловен 20 годишен виновник. Бял, мъж, хетеросексуален. Няма риск да засегнат някоя опасна за властта група.
А какво правим сега с F16, като не са виновни руснаците? Все още ли ги купуваме за планина от пари, изсмукани от бедните българи...
Също вчера - министър призна, че НЕ МОГАТ да свалят файла от Интернет. Коскоджами  ти държава, с партньорски служби, ФБР, ЦРУ, ЕС, Интерпол. И един файл не могат да свалят. Та той дори не е в торент или в блокчейн. Обикновен файл, качен на сървър някъде си.
И си стои :)
И тия хора хванали "хакера". Винаги се оставяли следи, никой не можел да се измъкне...
Вярвате ли го :)
Бойко има един модел да се измъква като затъне в клоаката до ушите - бързо "решава" проблема. Т.е. измисля виновник, арестува го, въпросът приключва.
След време човекът го пускат, защото всичко е скалъпено. Но кризисният PR вече си е свършил работата.
Ето по този начин ни работи. До кога ще му се връзваме?
То не беше Търговски регистър, не беше електронно гласуване, сега НАП. И тук не броим другите издънки поради простотия, които са като загуби по хиляда.
И няма да свършат. Защото мозък, образован само с "Винету", не може да израсне и да разбере, че светът е малко по-широк. И все същите простотии ще гледаме.
Докато не му ритнем столчето под краката.
Или нека сме милостиви - просто да спрем да Го избираме.
Иначе избираме светът да счита самите нас за извратени и побъркани...
Между другото - закрийте комисията за личните данни и отменете закона. След този теч, в следващите 20 години няма смисъл от тях... Поне да не храним безсмислена бюрокрация...

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата"