Да обявим за "Персона нон-грата" новия US посланик... Мачкала е християни, помагала е на ИДИЛ!

Българинът от арабски произход Daher Lammoth, публикува във Фейсбук, следните данни за новия американски посланик. 
Разумно е най-малкото да помислим върху тях, и да не забравяме, че всяка страна има право и да НЕ приеме чужд дипломат. А народът има право да протестира:
"Херо Мустафа е предложена за посланик на САЩ в България...
Така, да видим:
1) Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор.
2) За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г.
Звучи много фанси, а? Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. А. И точно в Мосул се появява Ислямска държава. Ръкопляскания, моля.
3) Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия "най-голямата негова грешка" и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан...Определено е чуден избор.
4) Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?

Daher Lammoth, Фейсбук"