Цецо: Уважавам Борисов, няма да правя нова партия, "засега" :)

Цветан Цветанов ще прави нова партия. Това стана ясно от участието му в сутрешния блок на бТВ.
Не го каза директно, но когато се заговори за това, буквално засия. А преди това беше посърнал, дори се просълзи обидено в началото на интервюто.
Но отговорите му бяха съвсем прозрачни. Първо каза, че остава в ГЕРБ "засега". След това - че новата партия ще се разбере с времето. И накрая - най-важното - "окачам шпайковете временно".
Окачването на шпайковете е спортен термин за състезател, който слага край на кариерата си. А "временно" всички разбираме какво значи.
И за да не остане и капка съмнение, че ще се връща в политика, докато твърди, че формално остава в ГЕРБ, той допълни и, че вече имал предложение от "друга партия". Която търсела да направи това, което той е направил.
Не е ясно коя е тази партия, но в годините Валери Симеонов винаги е бил ласкав към Цветанов. А точно в момента двамата биха направили силен екип. НФСБ има нужда от живителен импулс, Цветанов има умения и готови структури на ГЕРБ, които ще го последват.
До момента има един успешен опит на "втори в партията" да създаде нова такава. През 2001 г. Христо Бисеров - сивият кардинал в СДС създаде своя партия ЕКИП, която мигновено мина 4% и беше с летящ старт към парламента. След това обаче се появи Симеон Сакскобурготски, и Бисеров подкрепи него, вместо собствения си проект.
Слухове сочат, че Бойко Борисов е вече в паника, защото ако Цветанов излезе на пазара сам, ще вземе със себе си огромна част от контолирания вот, и ГЕРБ ще се сринат далеч под БСП.
А местните избори са едва след 4 месеца.

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата"