Това не им е първата глупащина! Да си спомним пак "нагънати плочки" пред НДК, насред Председателството! Същата фирма, същия ГЕРБ...

Това че глупостта понякога е нелечима е известен факт.
В случая с нагънаните плочки на "Граф Игнатиев", очевидно спасение няма.
Защото същата фирма, с поръчител същата глупашка партия ГЕРБ, постигна същото - изкривени плочки, защото никой - от циганина-работник, през архитекти и проектанти, до върховната глава на Бащицата, не знае, че има "топлинно разширение на телата".
И как ли ще знае, като то на всяко едно място единствената цел е да се усвоят парите, а не да се мисли. И строители, и проектанти, и всякакви - едни и същи глупаци и некомпететнтни, които единственото дето могат да правят, е да броят пари.
Ето публикация от "МигНюз" за предния гаф. Парадоксално, но ГЕРБ са толкова прости, че не могат да се поучат дори от грешките си. Грешки само преди месеци...
"Миг Нюз":
"Фирмата „Джи пи груп“ започва големия ремонт за 24 млн. лева на столичната улица „Граф Игнатиев“ и околните пространства, които включват участъци от още няколко улици, два площада и пространството през църквата „Св. Седмочисленици“. Същата фирма е изпълнител и на реконструкцията на пространството пред НДК, което отново се прочу с дефектно подредени и нагънали се плочки.
Проектът за започващия на 7 май ремонт бе представен вчера от екипа на кмета Йорданка Фандъкова. Първият му етап, който обхваща подмяна на инженерна инфраструктура, на трамвайните линии и на пътната настилка на самата улица и площадите, ще приключи в средата на октомври. Втората фаза, която включва рехабилитация на ул. „Иван Шишман“ и 6 септември“, ще се реализира следващата година.
Автобусна линия ще поеме пътниците при спирането на трамваите в района. Релсите им ще се демонтират една седмица при силен шум, предупредиха от общината. Новите съоръжения ще бъдат с гумена шумоизолация. Тротоар в района вече няма да има, ще бъдат поставени гранитни плочи и павета, но трамвайното трасе ще бъде специално обозначено.
Книжният пазар на пл. „Славейков“, който вече е преместен пред хотел „Рила“, ще се запази, но не в същия вид, обеща Фандъкова. Не е ясно дали обаче наемите няма да бъдат завишени. Зеленчуковият пазар обаче напълно ще изчезне. Фонтанът на „Славейков“ също ще се реконструира.
Столичният кмет се застрахова от неуспехи при ремонта, като изтъкна, че гаранционният срок е 8 години, а фирмата изпълнител е внесла 600 000 лв. гаранция, която ще бъде върната наполовина при предаване на обекта, а останалата половина остава в общината за следващите осем години. При неспазване на срока за завършване фирмата ще дължи по 24 000 лева за всеки ден на кметството. При проблем с качеството на ремонта санкцията е до 5% от стойността на договора."

Г.Н.