Спасяват с "екзорсизъм" ново-обсебен гербер...

"Екзорсизъм" - т.е. прогонване на зъл дух, обсебил човека, ще се случи за пръв път у нас по отношение на публично известна личност.
Обект на лечението ще е Валери Тарандов, който изглежда е превзет от тъмни сили. След опити да се излекува по какъв ли не начин, феновете му стигнаха и до това.
Припомняме, малко преди изборите, Тарандов рязко "смени отбора" и от дългогодишен критик на мутрите и властта, стана пръв приятел на Бойко Борисов. Нещо от типа на Тома Биков, но в много по-голям мащаб, защото Тарандов беше много по-непримирим. Освен това, Биков получи депутатски пост, като благодарност, а Тарандов не изглежда да е получил нищо.
Феновете му търсеха какви ли не причини - от типа, че всичко е провокация, с цел да обърне резултата на изборите в полза на БСП. После бе заподозряно, че акаунтът му във Фейсбук е превзет. Руски професор пък установи "психотронно лъчение" в близост до него.
Въпреки всички усилия обаче, спасение няма.
Това навежда на мисълта, че зад обсебването на Тарандов стои лично Лукавият.
"Екзорсизмът" е най-силното оръжие на Светата църква срещу демоните. Той е и единствената област, в която няма разделение на православни, католици, протестанти и пр. Причина за това е необходимостта екзорсистът да има "максимална сила", черпена от вярата на поддържащите го.
Затова и всички екзорсисти (те не са много - само 7 са за целия свят) се благославят от всички християнски първосвещеници. Т.е. екзорсистите имат поддръжката на папата, на патриарсите и дори на повечето пастори на евангелистите.
От тези 7, 2-ма са произведени от папата, и после са благословени от другите патриарси. 3-ма са православни, и после са благословени от папата. Има един арменец и един от Антиохийската църква.
В случая с Тарандов, ритуалът ще се извърши от монсеньор Паблито Ескобино. Това е най-силният католическия екзорсист, счита се за най-силния изобщо. Пратен е със съгласието лично на папа Франциск, който е бил сериозно обезпокоен от това, че Тарандов е започнал да служи на тъмната страна, в лицето на Бойко Борисов. Самият Тарандов е ревностен католик, което допълнително е обезпокоило папата.
"България не е голяма страна, но Лукавият обича да влиза при нас от там където не гледаме. Всяко проникване на зли сили на Земята, трябва незабавно да се пресича..." - били думите на светия отец.
Монсеньор Ескобино е вече в България. Първо ще проведе срещи със съответните служби в Българската православна църква, за да вземе наши свещеници с опит, които да му помагат.
Ритуалът ще се извърши на неуточнена дата. Най-вероятно командоси от Ватикана ще дойдат, за да заловят чисто физически Тарандов. Защото иначе Демонът, в лицето на Борисов, няма да позволи да го хванат и да го вържат. Без да е вързан, обсебеният може да буйства и да попречи на ритуала, дори да убие екзорсиста.
Въпросът трябва да бъде решен до местните избори, иначе тъмните сили могат да получат нова фалшива победа, която да удължи страданията на народа...

Г.Н.