Габриел по принуда остава комисар, наритали я от ЕП, защото била човек на Цветанов...

За всички онези, които не разбраха какво се случи днес в предаването "Лице в Лице" по БТВ да ви обясня, Марчето Габриел е наритана от Герб, защото тя е човек на Цветан Цветанов.
Всичките и мисловни процеси буквално бяха спряли, а слосъчетания от типа, не мога да си позволя да оставя България без еврокомисар през следващите шест месеца са просто безумни.
Как точно Марчето ще обясни на всички българи, че мандата и свършва след шест месеца и тя евродепутатката не може да е такава и в следващите шест месеца :), но тук по интересно е че кум на сем. Габриел е Джозеф Дол вторият човек в ЕНП и ако Бойко Борисов изпрати Габриел в небитието така както изпрати Цветанов, то значи върви някакъв много голям процес.
Има и друг вариант Цветанов и Габриел да са се отказали вече от Бойко Борисов и нищо чудно скоро да разберем, че и в ЕНП не искат да виждат вожда, така както го избягва Меркел вече повече от шест месеца :)
Но вкарването на Лиляна Павлова на мястото на Габриел ме навежда на мисълта, че отказа на еврокомисарката ни е по заръка на Борисов и очаквам реакцията на Габриел и Цветанов както и на цялото ЕНП. Защото такъв мач, отказвам се, а след шест месеца може и да съм никоя в.Европарламента няма....

Атанас Калев, Фейсбук