САЩ ни пращат създателка на "Ислямска държава" за посланик... Бойко мълчи, не смее "бъкел" да обели...

Българинът от арабски произход Daher Lammoth, публикува във Фейсбук, следните данни за новия американски посланик. 
Разумно е най-малкото да помислим върху тях, и да не забравяме, че всяка страна има право и да НЕ приеме чужд дипломат. А народът има право да протестира:
"Херо Мустафа е предложена за посланик на САЩ в България...
Така, да видим:
1) Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор.
2) За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г.
Звучи много фанси, а? Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. А. И точно в Мосул се появява Ислямска държава. Ръкопляскания, моля.
3) Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия "най-голямата негова грешка" и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан...Определено е чуден избор.
4) Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?

Daher Lammoth, Фейсбук"