Пропадна ремонтирано преди година платно на магистрала "Хемус"

Пропадна част от ремонтираното преди година платно на виадукта преди тунела "Топли дол" на АМ "Хемус", съобщи Нова телевизия, позовавайки се на зрителски сигнали.
Мъж, който ежедневно пътува по този маршрут между София и Правец, още преди дни забелязал, че асфалтът започва да се свлича надолу. "Става все по-зле. Вчера дори се получи задръстване, защото хората намаляват скоростта заради дупката", обясни Калин Караиванов.
По думите му вчера задръстването е стигнало до тунел "Витиня". Днес в този участък на магистрала "Хемус" също има огромни задръствания, сигнализираха читатели на "Гласове", които изпратиха.
Според представител на АПИ - инж. Иван Досев, има съвсем логично обяснение за пропадането. От 2-3 дни се е скъсала настилката и са се получили тези напречни пукнатини и това изнасяне надолу. То започна преди около две седмици. Това е временно покритие. Ремонтът на това съоръжение още не е приключил", заяви инж. Иван Досев.
Според инж. Досев сега отсечката не може да се затвори за движение, защото в момента се извършва ремонт на другото платно и няма алтернативен маршрут.
Според инж. Досев плочата на пътя е абсолютно здрава и няма проблем с нея.
Нямало проблем и с асфалтовото покритие, което било временно. "До края на деня ще има свързващи кръпки", обеща Досев.