Папската агресия предсказана в книга... Искат да откъснат България от корените и... А дърво, без корен изсъхва, и освобождава място на други...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Случилата се тези дни папска агресия в България, всъщност е била предвидена в българска книга.
Казва се "Задругата" и в момента е хит на книжния пазар.
В нея, макар това да не е основна тема, ясно се посочва последователната политика на Ватикана да откъсне българите (а и не само тях) от славянството и православието, и да ги асимилира постепенно в англо-саксонци.
Ето цитати от книгата, публикувана преди появата на Франциск у нас, а самата книга е написана далеч преди изобщо да се разбере, че папата ще идва:
"...-Руският цар не може да стъпи на Балканите, без съюз с българите. Ако ни отритне, и заложи на сърбите, това ще довлече векове проблеми на самата Русия.
Българите ще потърсят нови приятели, а англичани, австрийци и французи само това чакат. Папата от поне петдесет години иска да придърпа християните на полуострова към себе си. И така затънал в дългове, султанът винаги може да му позволи.
Русия няма друг шанс, освен да заложи на българите. Всичко друго ще откъсне полуострова от нея, дори повече ще го откъсне, отколкото сега го е откъснал Падишахът. - каза Хайдутинът.
-Това е така, братко. Но го знаем ние. Убеден ли си, че го знаят, и разбират добре в Москва и Петербург? – попита Княгинята.
---
Откакто султанът бе започнал да назначава фанариоти за управители на Влахия, тук манастирското строителство се разшири. Гръцките паши искаха да превърнат тези земи в крепост срещу опитите на папата да интригантства с Цариград, за да откъсне християните от православието. И ако отвъд Дунава, в сърцето на империята, Вселенската патриаршия контролираше всичко, то на север турската власт бе по-слаба, и западните монархии опипваха почвата да се наместят. Разбира се, същото правеше и Русия.
---
-Православието винаги е било единно, Булгаре. То е една вяра в един и същи Бог. А благодарение на българите, и на другите, които го преведоха на своя си език, то стана голямо. То стигна и Русия. Това че върви на различни езици, не го прави разделено. На гръцки само щеше да си остане само за гърците. А славяните щяха да се кланят на папата, както се случи при някои от тях…"
---
Т.е. очевиден е стремежът дървото българско да се откъсне от корените му. А като едно дърво остане без корени, то изсъхва. А като изсъхне, освобождава място за други...
"Задругата" я има в основните книжарници, а също и он-лайн:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 
Booktrading 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, както е представен в главата)