Писател заплаши Борисов с линч, ако остави народът да плаща за "къщите за гости"...

https://www.booktrading.bg/zadrugata
Писателят Добри Божилов, който стана известен, покрай абсолютния бестселър в момента "Задругата", заплаши премиера буквално с линчуване, ако остави народът да плати за "къщите за гости", както постанови ВАС.
Според Божилов, в историята, подобни нагли решения, водят до това "суверенът" сам да вземе нещата в свои ръце е и да раздава правосъдие. Божилов се предлага и за доброволец, да "ритне столчето" под Бойко, ако "суверенът" произнесе своята присъда.
Ето писмото му без редакции:
Уважаеми г-н Министър-председател,
Никога не съм гласувал, и няма да гласувам за Вас, защото вие раждате само извращения - бирени мишовци, министерски кръстници, концесии на летища и разбира се - къщи за гости.
Чиста ми е съвестта, че никога не съм гласувал за бандитската ви партия.
Но това ни най-малко не значи, че възнамерявам да се подчинявам на престъпната и дейност, и като кротка овчица, да ви плащам сметките.
Току що, контролираният от вас съд, и очевидно по политическа поръчка, направи така щото, крадците чрез "къщи за гости" да не плащат глобите и санкциите, които рано или късно, ще дойдат от ЕС за тях.
Схемата е очевидна - замислихте един държавен орган да замаже безобразията на останалите, никой да не е виновен, а крадливите ви партократчета, да си запазят къщите. А ние да платим на Брюксел.
Уважаеми, или не толкова, господин Борисов,
Моля не се правете на луд, а незабавно предприемете необходимите мерки, така щото който е крал, той да плаща, а не да го прави народът.
Ако не го направите, прочетете малко историческа литература, и вижте какво се случва с управници, които наглеят до последно, крадат и се надсмиват на народа. Погледнете, вероятно ще се уплашите, ще разберете, че тогава никакъв съд, и никакъв #Кой с неговите прокурори, не може да ви спаси. И тъй като сте страхлив човек - знаем го всички, допускам че като погледнете натам, ще се уплашите и ще вземете мерки.
Аз лично няма да плащам за къщите ви за гости, но съм готов да съм тоя дето ще ритне столчето под краката ви, след като Народът, като суверен, произнесе своята присъда.

С уважение: Добри Божилов
Писател, автор на "Задругата"