Мутри и заплахи отмениха представяне на книга в Пловдив...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Предвиденото за 14.05 представяне на бестселъра "Задругата" в Пловдив няма да се състои. Събитието е пренасрочено за друга дата.
Основната причина за това са серия заплахи и психически тормоз над част от гостите на събитието, което трябваше да се състои в културното средище "Петното на Роршарх".
Участие бяха заявили видни представители на литературната общност, критици, хора от академичните среди.
В последните дни обаче започнали серия от анонимни телефонни обаждания, SMS-и, подадени от чужбина, и заплашителни мейли. И част от хората се разколебали.
"Тези хора не са служители на издателството. Не можем да искаме от тях да рискуват себе си и семействата си. Те участват по свое желание, и защото харесват книгата. Напълно ги подкрепяме да се откажат в тази ситуация" - обясни Добри Божилов - автор на "Задругата", която е абсолютен хит по книжарниците.
Той добави, че биха могли да направят представяне и само от автор и издател, но не считат това за най-доброто решение за голямо културно средище като Пловдив.
"Това е европейската столица на културата в момента. Тя заслужава истински литературни мероприятия, със свобода и дискусии" - обясни Божилов. Поради тази причина, предпочели да отложат представянето.
Припомняме, точно за 3 март излезе новата българска книга "Задругата". Това е най-родолюбивата книга от 1989 г. насам, а някои мнения са, че дори е най-доброто от "Време разделно" насам. За седмици се превърна в абсолютен хит и влезе в класациите "Топ 10" на книжарниците, като дори оглави някои от тях...
Чудесен подарък за 3 март. Така издателят я представи във Фейсбук профила си. И добави: "Бих искал всички български автори да могат да пишат така".
Но най-ценното в книгата е не авторът, а посланието. В нея се разбива митът за "липсващото турско робство" и фактически се провалят 3 десетилетия опити на да се напише нова история. Това логично предизвика гняв у страните, които се опитват да го правят - управляващите, соросоидните фондации и атлантическите формации.
Книгата отговаря на обществените очаквания "някой да направи нещо" и да спре случващите се абсурди с историята и с българското самочувствие. Очевидно е направено.
Значението на книгата е не просто, че е написана, а с това, че се приема добре от публиката. До момента са я прочели няколко десетки души, и отзивите са изключително позитивни. Т.е. тази книга е едновременно патриотична, но и интересна за четене. Това ще я направи влиятелна. Именно това влияние ще порази фалшификацията на историята.
В книгата се случва и нещо друго революционно - Русия е представена в положителна светлина. Нарушен е официалният канон тя да е единствено лоша и да е искала да ни увищожи.
"Ролята на Русия не е централна, но образът и е наистина позитивен. Това е така, защото това е единствената велика сила, която е направила нещо за освобождението ни", обясни авторът Добри Божилов. "Всички останали само са плели интриги и са се опитвали да извлекат ползи за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - добавя той.
"Задругата" се очертава като абсолютния хит на книжния пазар през 2019 г., с рекордни "ранни записвания". Най-краткото и представяне е: "А какво ще правите като я прочетете? Ще я прочетете пак..."
Това е книга за надеждата, възникваща в най-голямата тъмнина.
Вярвате ли, че е възможно някой да мисли за България повече от за живота си, да и дава всичко за нея? И тя да побеждава, благодарение на това... Е, случвало се е...
Не можем да ви разкажем цялата книга, но се е случвало, и то в много по-труден период от днес. И в този период, приличащ изцяло на "черен", страната ни е постигнала своите победи. И те се дължат само и единствено на това, че някой може да мисли за народа, много повече от за себе си. И да отдава целия си живот на това...
В представянето на книгата от Издателството пише следното: "От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно семейство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България.
Това е книга за победата там, където най-малко бихте я очаквали. Победа сред тъмнината и привидното пропадане...
А като я прочетете...
Ще я прочетете пак... "
А авторът добавя: "Ако тогава е можело, защо да не е възможно и сега? И днес българи да мислят за България, повече от живота си, и да я изведат от Тъмнината..."
Това е книга за надеждата, която се е случила веднъж... И поражда нова надежда за бъдещето...
Книгата я има в книжарниците, и он-лайн ТУК:
Ozone.bg 
BookTrading

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, указан в главата му)

1 коментар:

 1. Тоталитарная пропаганда в социальных сетях:

  Александр Харчиков - Сталинский полк #ДеньПобеды #СталинскийПолк #9Мая#Сталин
  Published on May 1, 2019
  СТАЛИНСКИЙ ПОЛК Стихи, музыка и исполнение Александра Харчикова
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=148&v=TUWwijdhnk4

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...