Да беше жива Агата Кристи, да напише бестселър... 8-ми ден, хиляди тежковъоръжени полицаи търсят някой си "Чане"...

Да беше жива Агата Кристи, щеше да напише съвременен бестселър...
Осми ден, хиляди тежковъоръжени бг полицаи и спецчасти търсят някой си Чане...
Дали не е време да поискат помощ от Скотланд Ярд, Мосад или някоя друга чужда служба...

Валентин Георгиев, Фейсбук

Костенец – усеща се като Бейрут!
Малоумни демонстрации на сила и техника, без резултат… Тия все едно Карлос Чакала търсят, дейба!
Георги Дренчев
Бележка на АФЕРА:
Една седмица един селски бек не могат да хванат, представете си терорист да търсят, еба си и мвр-метото!
Последните новини по случая:
Главният секретар: Операцията в Костенец е безпрецедентна
Пазим хората, които са застрашени, списък с потенциални жертви черно на бяло няма, каза Ивайло Иванов
Главният секретар: Операцията по издирване на убиеца в Костенец е безпрецедентна
Операцията по издирване на убиеца в Костенец е безпрецедентна, каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов по време на брифинг във връзка с убийството в Костенец.
Той посочи, че са взети всички необходими мерки, за гарантиране на сигурността и здравето на гражданите. „Нови сигнали няма. По отношение на мероприятията и на самата операция, засилено е много полицейското присъствие“, каза ст. комисар Иванов.
По думите му има няколко периметъра, които са локализирани и в които се извършва проверка.
„Специализираните части извършват проверка на всяко едно помещение. Надяваме се да имаме резултат“, допълни още той.Според него винаги съществува вариант убиецът да е напуснал периметъра.
„Ние реагираме на всеки един сигнал, докато не го изчистим и не се уверим, че не отговаря на истината“, каза той и допълни, че е имало сигнал, че убиецът е в Сандански, което не се е установило.
Продължава охраната за хората в Костенец, за които смятаме, че са застрашени, заяви гладният секретар.
„За хората, които смятаме, че има застрашеност, продължава охраната. За хората, които са ни потърсили за съдействие, са извършени необходимите действия. Относно слуховете, които вървят тук, че има списъци, искам да кажа, че черно на бяло няма как да се знае дали има. Ако има потенциални жертви в такъв списък, те са в потенциалния заподозрян“, допълни Иванов. По думите му такъв слух се носи сред местното население.
„Хората, които са потърсили съдействие от наша страна са обезпечени, с всеки е разговаряно. Правен е анализ на ситуацията, за когото смятаме, че е застрашен, са взети мерки“, допълни още ст. комисар Иванов.
Във връзка с второто убийство, главният секретар уточни: „Не са станали експертизите, които категорично да ни казват и потвърдят, че извършителят е един и същ, но основната версия е това, по което работим. Нова информация няма. Сигурни сме, че убийството е станало вечерта на 14-ти. Точен час на смъртта нямаме и че е извършено най-вероятно с гладкоцевно оръжие. Няма данни за взлом в помещението в къщата, където е намерен убития“, допълни още главният секретар на МВР. Той обърна внимание, че в района е засилено полицейското присъствие.
На въпрос дали разследва версията за връзка между двете жертви в Костенец, гл. комисар Иванов уточни: „До този момент нямаме никакво потвърждение. Не си приличат. Второто убийство няма никаква динамика. Няма следи от взлом. Заради това една от версиите е, че може убиецът да е в самата къща и убитият да му е помагал“, допълни гл. комисар Иванов.

Канал 3