Ванга през 1995: "Когато българска реч измести всичко друго, тогава се радвайте, часът на възхода идва..."

https://www.orangecenter.bg/zadrugata.html
Появата на българска книга, която ще измести всички чужди, и скоро след това ще започне възходът на България, е била предсказана от Баба Ванга.
Пророчеството сега изглежда се сбъдва, защото наистина се появи БЪЛГАРСКА книга, която стана абсолютен бестселър и измести всичко други, вкл. световните автори.
Сега остава да се види дали за нея са се отнасяли думите на пророчицата, и дали ще започне "рестартът" на България като общество.
Предсказанието е записано в книгата и с очаквани в бъдещето събития, издадена през 1998 г. Самото то е направено през 1995 г., но книгата е издадена след смъртта и.
Става дума за едно от "несбъднаните пророчества", което сега се разбира за какво е. 
Точният текст е: "Българското слово е по-силно от всичко на света. Когато то дойде, скоро подир ще дойде и новата светлина за България. Когато българска реч измести всичко друго, тогава се радвайте, часът идва..."
До момента подобно явление не се е случило, но тази година - за изненада и на автор, и на издател, българската книга "Задругата" се превърна в абсолютен хит и бестселър още в първите дни след издаването си. Тя имаше рекордни предварителни заявки, и оглавява класациите на основните книжарници.
Т.е. влиза в понятието "когато българска реч измести всичко друго". Можем само да се надяваме, че и другото ще се сбъдне.
Ванга не твърди, че "българската реч" ще промени всичко, а само че тя е признак, че промяната започва. Вероятно ще се случат други събития, заедно с издаването на една книга, които ще бъдат новото начало.
Припомняме, точно за 3 март (още едно знамение) излезе новата българска книга "Задругата". Това е най-родолюбивата книга от 1989 г. насам, а някои мнения са, че дори е най-доброто от "Време разделно" насам. За седмици се превърна в абсолютен хит и влезе в класациите "Топ 10" на книжарниците, като дори оглави някои от тях...
Чудесен подарък за 3 март. Така издателят я представи във Фейсбук профила си. И добави: "Бих искал всички български автори да могат да пишат така".
Но най-ценното в книгата е не авторът, а посланието. В нея се разбива митът за "липсващото турско робство" и фактически се провалят 3 десетилетия опити на да се напише нова история. Това логично предизвика гняв у страните, които се опитват да го правят - управляващите, соросоидните фондации и атлантическите формации.
Книгата отговаря на обществените очаквания "някой да направи нещо" и да спре случващите се абсурди с историята и с българското самочувствие. Очевидно е направено.
Значението на книгата е не просто, че е написана, а с това, че се приема добре от публиката. До момента са я прочели няколко десетки души, и отзивите са изключително позитивни. Т.е. тази книга е едновременно патриотична, но и интересна за четене. Това ще я направи влиятелна. Именно това влияние ще порази фалшификацията на историята.
В книгата се случва и нещо друго революционно - Русия е представена в положителна светлина. Нарушен е официалният канон тя да е единствено лоша и да е искала да ни увищожи.
"Ролята на Русия не е централна, но образът и е наистина позитивен. Това е така, защото това е единствената велика сила, която е направила нещо за освобождението ни", обясни авторът Добри Божилов. "Всички останали само са плели интриги и са се опитвали да извлекат ползи за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - добавя той.
"Задругата" се очертава като абсолютния хит на книжния пазар през 2019 г., с рекордни "ранни записвания". Най-краткото и представяне е: "А какво ще правите като я прочетете? Ще я прочетете пак..."
Това е книга за надеждата, възникваща в най-голямата тъмнина.
Вярвате ли, че е възможно някой да мисли за България повече от за живота си, да и дава всичко за нея? И тя да побеждава, благодарение на това... Е, случвало се е...
Не можем да ви разкажем цялата книга, но се е случвало, и то в много по-труден период от днес. И в този период, приличащ изцяло на "черен", страната ни е постигнала своите победи. И те се дължат само и единствено на това, че някой може да мисли за народа, много повече от за себе си. И да отдава целия си живот на това...
В представянето на книгата от Издателството пише следното: "От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно семейство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България.
Това е книга за победата там, където най-малко бихте я очаквали. Победа сред тъмнината и привидното пропадане...
А като я прочетете...
Ще я прочетете пак... "
А авторът добавя: "Ако тогава е можело, защо да не е възможно и сега? И днес българи да мислят за България, повече от живота си, и да я изведат от Тъмнината..."
Това е книга за надеждата, която се е случила веднъж... И поражда нова надежда за бъдещето...
Книгата я има в книжарниците, и он-лайн ТУК:
Ozone.bg 
BookTrading

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, указан в главата му)