Дебелите сланини от Брюксел, насила спряха UK от излизане, но това ще убие собствените им мечти за Империя... Глупостта наказва себе си...

Глупостта на ЕС личи дори от насилственото задържане на Великобритания в него. Поставиха им неизпълними условия за напускане, и те реално са без избор, освен да останат. Т.е. Империята не дава да напускаш без бой.
Но това е откровена идиотщина и показва пълния дебилизъм на дебелите сланини, дето управляват Брюксел.
Великобритания в ЕС означава запазване и разрастване на противоречията в него. Принципите, които следват англичаните са повече към свободен пазар и по-малко регулации. Докато принципите на Брюксел, като на всяка империя, са повече чиновници, бюрокрация, регулации и всичко да се определя от тях.
UK тръгна да излиза точно заради тези противоречия, и излизането е някакъв тип решаване на проблема.
Но ако UK остане, то една от трите големи сили в съюза ще бъде твърдо против развитието на Империята, вкл. против Еврото, против единна армия и против малоумията на Макрон и Меркел за "повече Европа".
Така процесът отново ще зацикли, или ще се забави до стапен изобщо да не може да се случи.
Т.е. неистовият стремеж на Империята да задържи всяка една територия, и да събира данъци от нея (вноската на UK е 15 милиарда евро годишно), води до невъзможност самата империя да се развива и интегрира.
Казано по-просто - ако като българи, следваме подобни идиоти, и намираме, че в ЕС са "умни", то и ние сме умни колкото тях...
Не е зле да имаме малко повече самочувствие и да вярваме на главите си. Собствените!

Добри Божилов, Фейсбук

1 коментар:

 1. 20 ноември, УНСС, зала „Максима“.
  Ако някой е забравил - първата МУ академична лекция беше в УННС:

  http://www.mignews.info/potop-na-saznanieto-da-se-...
  21.11.2017 | 0:01
  Потоп на съзнанието. Да се върнем на мисълта, ама къде беше тая мисъл?!…
  Из първата публична академична лекция на Бойко Борисов
  Бойко Борисов (След дълъг увод, от който може да се отграничи посланието, че Европа трябва да общува с Турция и че „не трябва да се загради отвътре, а отвън“):

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...