Орбан впечатлен от българска книга... Нареди веднага да се преведе на унгарски...

https://www.orangecenter.bg/zadrugata.html
"Задругата" - български роман, който възкреси турското робство, Русия е добра, а класическото семейство се възхвалява, получи международно признание.
Унгарският премиер Виктор Орбан е бил впечатлен от нея, и е наредил "веднага да се преведе на унгарски".
Орбан не знае български език, но в Унгария работят доста наши сънародници, вкл. има такива в партия "ФИДЕС". Именно те са му казали и са му преразказали накратко сюжета.
Като е чул, той веднага е наредил да се преведе, и да се издаде в Унгария. "Трябва да подкрепяме всеки патриот навсякъде по Европа. Войната с неолибералите и многополовата мафия е чудовищна. Имаме нужда точно от такива хора, за да я спечелим..." - казал унгарският водач, когото в момента ще изключват от ЕНП, защото е прекомерен патриот.
У нас се разгоряха серия от скандали около книгата, основно с опити да бъде саботирана и спряна. В крайна сметка, тя излезе 3 дни предсрочно - на 8 март.
В сайта на Издателството се правят он-лайн поръчки. В книжарниците вече я има, а в Център "Гринуич" книгата оглави класацията по продажби след само 2 дни на рафтовете.
Може да се изтегли и електронното издание, към което има огромен интерес, основно от българи в чужбина.
Някои сравняват книгата с Паисий и виждат в нея старт на ново Възраждане.
В нея ще намерите много нови и неизвестни досега причини и доказателства за национална гордост. Факти, нужни за да се пробуди заспалият и унизен лъв!
Паисий е писал в абсолютно най-големия мрак, най-тъмния период. И с книгата си е запалил първата светлина. Сега отново сме в най-голямата тъмнина, и излиза книга, която показва как се излиза от най-голямата тъмнина. Как народът ни е победител, тогава когато никой не е подозирал, че е такъв.
Така както Паисий написа за великите царе, много по-велики от жалките турски султани, и с тях пробуди народа, точно така и сега е написано за истинските българи, и истинският победител в историята...
Отзивите за "Задругата", че това е нова "История Славянобългарска", са от самите читатели.
Мнозина вече дори си представят филм...
А соросоидно-атлантическите среди и властта съскат през зъби...
Като турците по времето на Паисий...
Освен в сайта на издателството, тя е пусната вече и във водещите он-лайн книжарници:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, както е представен в главата)