Изборите били референдум "за" или "против" Бойко? Да гласувам за червения Сорос, за да да бутна герберския Сорос, ми изглежда гротеска... :)

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Вече 3-ма приятели ми се обадиха да действаме за "преференцията" на 3 различни кандидати от БСП.
Отговорих на всички им по един и същи начин - преференцията не работи, всичко е бошлаф работа, гласува се за Станишев и както е наредена листата.
Да ви призная, аз дори не знам къде трябва да гласувам. Смених си адресната регистрация и трябваше да проверя къде съм вече. Но не съм го направил, след резила с Пленума, не мисля и да го правя.
Сред малките партии също няма друго, освен ментета, всичко е резервно подсигурено. Не че имат някакъв шанс да съберат 6%, но все пак е подсигурено.
Няма за какво да се гласува на тези избори. Има една малка цел - те да са референдум за или против правителството. Но това да гласувам за червения Сорос, за да да бутна герберския Сорос, ми изглежда гротеска.
Да, може да стане така, не искам да демотивирам никой, който би гласувал с този мотив. Но за мен всичко вече се превърна в пълна подигравка с народа, и предпочитам да стоя настрана...

Добри Божилов
Писател, автор на "Задругата"