Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Всеки трябва да учи предмет "Икономика". Но никой не следва да има диплома за "висше образование" по икономика! Това е безсмислица, няма такава наука...

Сега е моментът да кажа, че аз самият съм завършил УНСС. И да се срамувам, може би... :)
Но проблемът не е УНСС, а е икономическото образование по принцип - по света и у нас. ИКОНОМИЧЕСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ЕДНА ГЛУПОСТ. Няма такова образование. Няма нужда да учите 4 години, достатъчно е да прочетете една книга по "Обща икономическа теория" и това е. Всичко друго е баласт и безсмислица. Едно раздуване на псевдо наука и изсмукани от пръстите предмети, за да има работа за тия дето препоподават.
И така е не само в УНСС. Така е и в СУ (където изкарах докторантура), така е и на Запад, и в Москва, навсякъде.
Икономиката като образование, е една идиотщина. Това не е "висше образование", това е един предмет в едно нормално висше образование. Да, всеки трябва да учи предмет "Икономика". Но никой не следва да има диплома за "висше образование" по икономика!
Ако не ми вярвате още, разгледайте мненията за кризата на различни Западни учени. Няма да откриете 2 еднакви мнения. Наука, в която учените не могат да се разберат кое е добро, и кое - лошо, не е наука. Тя е шаманство!

Добри Божилов, Фейсбук