Соросоидните кандидати убиха идеята за евро-скептична листа, и дори мечтата БСП да излезе от ПЕС. А точно там е големият резерв...

Не знам дали помните, но Гугъл може да ви припомни всичко.
Имаше сериозна опозиция в БСП срещу издигането на Румен Радев за президент. Т.е. срещу успешния ход да се търси кандидатура, която ще привлече гласове извън партията.
Аргументите им бяха същите - не била "лява" кандидатура, не била достатъчно "партийна" и пр.
Но тогава Нинова успя да го прокара, но парадоксално - с 91 гласа на националния съвет. В момента партократите, които се набутаха на челни места, имат по 95 гласа.
Така или иначе, Радев стана кандидат, и победи безапелационно.
Сега с листата на Корнелия, имаше шанс за същото. Но този път партократите победиха. И хвърлиха партията в сигурна загуба.
В ГЕРБ ликуват. То нали и те участваха. Наляха милиони на червени олигарси, та да купуват гласове. Вижте държавните поръчки в месеците преди пленума.
Дори само появата на Станишев, разгонва едва докарани 5-6% "широка периферия". БСП трудно добива такива гласове, но лесно ги губи. Е, сега ги изгуби.
Но не е само той. Соросоидните кандидати на избираеми места убиват идеята за евро-скептична листа, и дори мечтата БСП да излезе от ПЕС. А точно там е големият електорален резерв. Има нарастващ гняв срещу ЕС, без партия, която да го поеме. Имаше момент, в който БСП изглеждаше тази партия, с бунта срещу Истанбулската конвенция и бежанците. И с демонстративния опит да се изгони най-неолибералния член - Сергей Станишев.
Сега това приключи.
Никой евроскептик няма да гласува за БСП, само за да изгони ГЕРБ. Мотивацията на тези хора е различна. Те искат фундаментална промяна, а не да сменим Сорос-1 (ГЕРБ) със Сорос-2 (БСП). Какъвто е изборът в момента.
За червения актив е важната дребната тема - да бутнат властта, и да заемат мястото и. Но за много хора е важна голямата тема - "за" или "против" ЕС, неолибералния модел, чуждите фондации, Ф-16 и пр.
Факт е, че ГЕРБ спечелиха. Убиха именно тази алтернативна листа, с потенциал да ги отвее. Сега остана партократска листа от готови да слугуват на Брюксел чиновници. Тя е затворена в тесния кръг на твърдия електорат на БСП. Който е 8-10% по-малък от твърдия електорат и контролирания вот на ГЕРБ.
И може и да злобеят твърдите червени, и да обвиняват нас - широката периферия, че сме виновни, че сме се отказали, и затова ГЕРБ ще победи. Но гласовете са си наши, ние искаме истинска ПРОМЯНА, а не истинска ПОДМЯНА! Ние имаме политическа цел срещу европейското робство, а не срещу Бойко Борисов поименно. И ще подкрепим БСП, само ако и тя е срещу робството. Иначе - който и да бъде поробителят, това слабо ни интересува. Би правил едно и също.
Вижте си листата, другари, вижте нея, и ще разберете какво бъдеще ни очаква...

Добри Божилов
17.04.2019