"Жълтите жилетки" ще превеждат книга, която ядоса Макрон...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Българска книга явно ще се включи в политическите борби за бъдещето на Европа. Това стана ясно, след като представител на "жълтите жилетки" посети София, за да се срещне с автора на "Задругата" Добри Божилов.
На срещата е постигнато споразумение френското протестно движение да поеме разходите по превод и отпечатване на книгата във Франция. Те ще организират и разпространението, след като с указ на френския президент, тази книга, и още 14 други от целия ЕС, бяха официално забранени.
Това означава, че не могат да се продават в книжарниците и в Интернет, поне докато съдът се произнесе по законността на указа. През това време обаче "жилетките" ще я разпространяват по свои канали - сред свои съмишленици. Те твърдят, че нареждането на Макрон е абсолютно противоконституционно, защото във Франция има свобода на словото и никой не може да го ограничава.
"Задругата" е  български роман, който възкреси турското робство, и го нарича именно така, а не "съжителство". Русия е добра, а класическото семейство се възхвалява.
У нас се разгоряха серия от скандали около книгата, основно с опити да бъде саботирана и спряна. В крайна сметка, тя излезе 3 дни предсрочно - на 8 март.
Някои сравняват книгата с Паисий и виждат в нея старт на ново Възраждане.
В нея ще намерите много нови и неизвестни досега причини и доказателства за национална гордост. Факти, нужни за да се пробуди заспалият и унизен лъв!
Паисий е писал в абсолютно най-големия мрак, най-тъмния период. И с книгата си е запалил първата светлина. Сега отново сме в най-голямата тъмнина, и излиза книга, която показва как се излиза от най-голямата тъмнина. Как народът ни е победител, тогава когато никой не е подозирал, че е такъв.
Така както Паисий написа за великите царе, много по-велики от жалките турски султани, и с тях пробуди народа, точно така и сега е написано за истинските българи, и истинският победител в историята...
Отзивите за "Задругата", че това е нова "История Славянобългарска", са от самите читатели.
Мнозина вече дори си представят филм...
А соросоидно-атлантическите среди и властта съскат през зъби...
Като турците по времето на Паисий...
У нас все още не е забранена, има я в основните книжарници и  он-лайн:
Издателство Лексикон
BookPoint 
Orange
Store.bg
Хеликон
Сиела 
Ozone 

Г.Н.
(Тази новина отговаря на профила на изданието, както е представен в главата)