Adsense-top

Подписка, в подкрепа на книга, нападната от джeндърuтe...

https://lexicon.bg/store/book/1100/zadrugata
В Интернет се създаде подписка, в подкрепа на новата книга "Задругата", която бе брутално нападната от властта, в опит да бъде спряна.
Припомняме, Добри Божилов - автор на новата книга "Задругата", бе глобен с 5000 лв. от Комисията за защита на равенството на половете. Причината е, че в книгата се представя в "твърде положителна светлина", класическото "българско семейство" и това по същество представлява дискриминация към другите видове семейства.
Книгата е историческа и вече ядоса властта с това, че говори за "турско робство", а не както е задължително по закон - "съвместно съжителство". Атлантически структури пък възразиха срещу твърде позитивния образ на Русия в нея. Това било част от "хибридната война" на Москва.
"Очевидно е, че се търси повод за репресия. Държавата не може чисто формално, да спира книги, но може да накаже авторите им с всевъзможни и измислени глоби" - коментира пред наш репортер авторът. 5000 лв. до голяма степен обезсмислят икономическата страна на писането, защото подобни хонорари взимат много малко автори.
Санкцията ще бъде обжалвана. Според автора, е пълна глупост да се търсят многополовост, хомосексуализъм и джендър права в исторически роман. Тогава не е имало подобни явления, те са измислица на днешния доста объркал се в мисленето си свят. Ситуацията прилича на тази с Марк Твен и опитите да се премахне думата "негър" от книгите му. Но тогава това си е била съвсем обичайна дума.
"Дори съдът да потвърди глобата, традиционното семейство остава в книгата. Няма да има никакви еднополови бракове и равни права. Личните ми възгледи са тези, и никой не може да ги промени с никакви закони и наказания. Традиционното семейство е в основата на оцеляването и съществуването на българския народ, и няма да бъде оспорвано от своеволията на днешния ден..."- обясни авторът.
"Русия действително има позитивен образ, без тя да е централният герой в книгата. Тя има по-скоро поддържаща роля. Позитивното представяне съответства на обективните факти - Русия е единствената Велика сила, която е направила нещо реално за нашето Освобождение. Всички останали само са плели интриги и са търсели каква изгода да извлекат за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - добави той.
Книгата напълно отхвърля официалната държавна доктрина, в която турското робство се отрича, а на Русия се приписват единствено негативни дейности. "Работа на изкуството и литературата е да са коректив на политическата манипулация, да казват Истината, която властващата идеология се опитва да скрие. "Задругата" постига това. Отзивите са силно положителни, което значи, че и хората мислят така, както мисли авторът..."- допълва Божилов.
Книгата в момента е на етап "ранни поръчки", като е най-продаваната от всички в он-лайн книжарницата на издателството. На сайта може да се заяви с 20% отстъпка...
Подписката е тук...

Г.Н.
(тази новина отговаря на профила на изданието, представен в главата на сайта)

1 коментар:

 1. „Майната му на православието“ не познава НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС:
  Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.
  Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.
  Чл. 409. (Изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна.
  Чл. 415а. (Нов – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който предприема военни приготовления за използване на ядрено, химическо, бактериологическо, биологично или токсично оръжие като метод за водене на война, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.
  Чл. 419а. (Нов – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.
  Тези престъпления не се погасяват по давност. Все някога възмездието ще дойде.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...